.

Friday, August 28, 2009

Shuffler..Yg hEbat...

Just wanna to show something that make my family fun yesterday night..hehe.hopely it make other people smile also...

video

Our E-One always make we are happy to stay at home....need anymore...


video

yeh!!!...hahaha..

Just For watching...hopely u all smile also ok....


Monday, August 24, 2009

CuTe "O" SwEEt?


NiCe To See This Face In mY hOuse...Make Me Smile owez..
N fun To Be closed at him..
His Name is Syazwan Bin Sufri
This Is my Sister.. son..
We Call Him..E-ONE..

Still 4 'o' 5 month...xsilap ler...


Hehe..The "Mata Lalat" me Call him...


Wants to shoW his Teeth..but not yeT..hihi


"JeLingaN meNgancaM.."

This is HoW he Now...1 year++...


Look HanDsome in the futuRE??

Just for Looking..

Friday, August 21, 2009

PemerGian..


Pagi ni..aku bgn cm biasala..ingt xdepape pun blaku...tiba2 lps je sapu rmh, makcik ku dtg..

(perbualan makcik n mak aku)
Makcik: Kak kitak x g umah mak..mak dh truk...
Mak Aku: yaka..pagi tek nk pg awl p xda org jaga wan(ank buah aku)..

Aku mmg terkejut dgr apa yg makcik aku gtau..aku tol2 xtau nenek ku sakit..aku trus ngucap n gtau mak aku biar aku yg jaga wan..huhu..

Pastu akak Ajar aku blik dr kerja jm 9.00 pg..trus gtau nenek dh xde..aku gtau la akak Eya aku yg kerja kt maktab yg nenek dh xde..sdih bl dgr sa cm nk menangis p x kluar air mata..erm.. Tp akak Surya aku gtau td pg nenek aku msh leh ckp2 makcik aku gtau..dia x caya pastu trus g umh nenek tgk..dia anta msg pastu.."nenek gk ada..pande2 jak"...lucu pun ada la time tu...ckit je..
x lm pastu jm 10 pg cm2 akak Su aku anta msg blik.."nenek dh xde"..time ni mmg x terkatala...mmg sdh la..akak Ajar aku yg bru nk tdo x jd nk tdo trus aku n akak aku g rmh nenek..

Smpi je sana..adoh...aku tgk muka ayah aku dh merah pas nangis..dia gtau tolg bckan yassin tok arwah..aku n akak aku msukla n sedekahkn yassin kt arwah..aku doakan mudahan roh arwah dicucuri rahmat dan diletakkan bersama2 org yg beriman..amin...Habis bc skali aku g duk p almari..aku tgk stiap org kt rmh tu...paling pilu aku tgk atuk aku..dia mmg dh x bermaya aku tgk..sdh..p dia redha dgn smua...Pakcik aku yg bru nk g travelling pagi td x smpat nk smpi destinasi dh kna patah blik...dia pun smpi dgn pakaian seragamnya..askar..msuk je rmh dia nangis..p time cium dahi arwah abg pakcik aku tenangkn dia lu..xleh air mata jatuh kt atas bdn arwah...

Dah lama aku duk termenung mak aku panggil lagi..sruh tolg bckn yassin..Aku pun leh katakan marathon bc yassin kt arwah..mmg satu pengalaman baru..tp aku bangga coz aku je antara kazen2 aku yg saggup truskan bacaan..x terkira brapa kali..pastu aku g la rmh makcik aku sblh nk rehat jap....

Yang paling aku x dpt lupakan adalh bl mak aku panggil suruh tolong mandikan arwah..adui..first mmg aku xnk..takut giler..pastu pakcik aku ckp g la..dh xde sape g cucu yg leh dharap..aku dgn relahati pg juga akhrny...msuk je blik mandi tu aku blurr..mmg xtau nk watpe..tgk jela makcik2 yg mandikan arwah..pastu baru aku start tolg mandikan..nila pengalaman yang x akan aku lupakan...mmg beerti bagi aku..aku syukur d bagi kesempatan sebegini...

Selesai je pengurusan jenazah aku blik mandi...pastula selsema aku dtg truk...kin ini dugaan untuk kami sekeluarga pada kedatangan bulan ramadhan yg mulia esok..selamat berpuasa kpd smua muslim dan muslimat..Hargailah setiap waktu kita kepada org yg kita sayangi..

Cerita ini aku just nk kongsi n sbg ingatan aku kelak nanti..

p/s: slmt bposa..

Tuesday, August 18, 2009

Sad..

Salam..xtau nape aku rasa cm sdih je...bl fikirkn 1 benda ni..p xpela..aku just nk gtau yg aku sa tu je..yg past hati ku rasa cm sdih je ni..aku byk fikir kot..pagi2 yg sejuk ni tiba sa cm2 memg la sdh..p xpela..aku redha je..papepun hopely aku tabah hadapi smua ni..be independent dilah..yakin u can do it.

sad when u lost ur smile..
sad when u lost ur friends..
sad when u lost ur partner..
sad when u lost something u like..
sad when u lost everthing u need..
sad when u lost ur spirit..

So..be patient when u sad about anything...

p/s: Smile is a good medicine for everything..

Monday, August 17, 2009

H1N1??

Salam..skarg ni smua heboh ttg H1N1..smua tkut penyakit tu menular makin besar..Tanda2 terkena penyakit ni mcm2..sakit tekak,batuk,demam,sakit2 badan dan pening2 cm2..nk d jadikan cerita...aku dah lebih 1 mggu sakit tekak kt u..risau gak..p tu just skit tekak jela..xde dmam xde skit lain...

Yang lawak nya satu hari tu aku blik dr kuar jaln2..dtg je bilik aku tgk rumate aku dh batuk2..aku tanyala ok x..pastu dia ckp dia kna kuarantin..huh..memg aku nerves giler....aku g ambik laptop aku trus bla g duk luar kt ruang makn..haha..lawak xdela lawak sgt tp mcm lucu je lari dr rumate aku tu..dhla time dia ckp tu dia x pakai pun "topeng power rangers" kwn2 aku gelar..hehe..dhla dia tup kipas tingkap bilik smua..mmg tkut la nk duk blik time tu...dlm 2 jam aku duk luar pastu baru dia blik rumah..coz dia just kuarantin kt rmh..xnk kuarantin kt dlm u...

Pastu smggu2 tu aku just skit tekak..suara pun cm "rock" je..haha..kwn2 dgr pun tkut kot..suara leh bwk lgu Ella la..kwn aku dr bintulu tu pun ckp leh bwk lagu ramli sarip..ceh..memg trukla..sorg lagi kwn aku call bl dgr dia ingt first suara lelaki..pattla jawabnya kasar je..haha..pastu dia gelak besar bl tau suara perempuan..huhu..dlm klas pun lecturer tanya pun segan nk jawb..suara macho sgt la...

Hari ini..17 hb ogos 2009,jm 2.30 p.m. aku g cek kt klinik..coz mak, kakak2 adik aku kt rmh dh bising dgr aku batuk sepnjg hari..dhla pagi td aku lemah bdan giler..nk wat keja rmh pun xleh..sbb tu td g cek..bl dtg je klinik fuh..ramai giler la org batuk2 dmam...mcm2 rupa dh...nsibla aku tiba awl..coz lps je aku ltk IC aku kt kaunter,diaorg trus tutp kaunter tu..coz ramai sgt org..ai..jd org terakhr la aku...huhu..knala tggu je..

Jam 3.45 p.m bru giliran aku..1 jam 15 minit tggu kt dlm tu..bru leh jumpa doktor..tkut gak la masuk..pastu doktr tu tanyala knape..aku jwbla skit tekak,sa cm nk dmam,pening ssh tdo n skit2 bdn..doktor tu tanye da kahak x batuk..jawbla xde..nsib..doktor tu smpat lak nk tanya study ke dh keja..study ktne ambik apela..hehe...pastu dia cek suhu badan aku...aku tgk la dia tulis 36.3 darjah celcius..bkn tahp kuarantin lagi le..p pans ckit la tu...habis cek dia bg senarai ubt yg plu ambik kat kaunter..tu jela..aku dpt sebotol ubat batuk, sbungkus panadol dan sebungkus vitamin..xdela truk sgt skit ni...so terbuktila aku xde H1N1..alhamdulillah..syukur sgt2...harap cuti smmgu ni aku leh rehat secukupny...msuk u nnt xdela skit2 dh..xlarat la nk batuk2 ni..xleh nk tdo...skit...

Ni jela nk cita hari ni..hehe...besabar lah dgn dugaan yg melanda...berdoalah agar smua bencana ini akan hilang secepat mungkin..amin...(^.^)

Sunday, August 16, 2009

~phOtos~

NothiNg To do...EHehe..


Looking SomethIng But NothIng..


Wants to Do Something But also Nothing...again..

Boring so Shooting Something..again nothing to Do..


Nothing again again..just a shoes..rainbow+white shoe...


Girl shoes and guy shoes..Really2 different about size..haha..

Saturday, August 15, 2009

Camera..

Just Nk kongsi gambar dlm keadaan kamera yg x btol setting...



........

Blurr je..p classic..hehe


Lagi kuat chaya...
cuba teka brap org kt cni..hehe...

Tuesday, August 11, 2009

Serabut..

Ermm..xtau nk ckp apa...aku pun mmg dh serabut giler ni..beberapa mggu ni mmg serabut bg aku..em.nk trus stress x elok..payah tuk aku nnt.better be cool kot..huhu..hopely aku akn hadapi smua ni dgn tabah la..mggu ni je dh byk keja nk wat..semalam kna hantar satu assignment, hari satu lg..pastu da pulak klas hari ni kna wat latihan..smua serabut kt blik rehat fakulti ni..hehe..xpela..wat ramai2 lbh elok..leh kongsi2 idea..biasala student mst suka wat last minute..dhla esok da kuiz..pastu kna g latihan tuk urusetia silat pulak..emmm..cm x btol je jadual aku sem ni..walaupun nmpk kosong je..tp keja yg nk wat tu byk giler...huhu..nsibla kesabaran ni ttp terkawal..kalo x, x tau la nk jd cmne ngn idup ni..
Hari ni pun aku kna je ngn kwn2..sakit tekak la pulak..p xpe..dugaan hidup..bkn slalu pun..p rock je suara..hehe.segan nk jawab bl lecturer tanya lm klas..nk ckp tu mmg kna la pastu..hai...x elok la nk mengeluh..kakak aku ckp x baik mengeluh..Tuhan marah.. mmg btol pun kalo asyik mengeluh je p x gerak nk wat pe..huhu...
Ni je kot nk coret tuk hari ni..xtaula nk watpe..hopely kesihatan aku terkawal la pasni..xnkla H1N1 tu..bhaya je..nsibla aku x dmam pun..just skit tekak..mb cni jerebu kuat kot..ok..nice to write...
p/s: Take care for everything...control for something..Do for a good thing..hehe..(^.^)

Saturday, August 8, 2009

.:: Miss Rainbow Girlz ::.

Pagi semua...
Arini x shat sikit..Selsema pulak..
aisehhh..xpela..hidup mst da sakit n sihat..tol x..
^_^
.....

:: ni bro google kasi ::
............
kali ni aku nak cite ttg kawan baik yang slalu ada time aku
pening2 ngan assignment..problem...macam2 la..
enjoy pun mst ada kalo xde sbb yg x blh..
hehe..
kawan aku ni...nama dia min..
xnak gtau nm penuh..karang ada yg search FB lak kan..
hehe..
Si Min ni gilerrrr...
COLORFUL...
memang budak pelangi la dia ni..
semua orang kenal dia rainbow girl...
x caye..korang tengok gambar bawah ni k...
......

..
..
..
..
Tengok Pic atas cam leh cari kat google kan..
kalo masih x percaye ni kawan aku k..
tengok bawah ni..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
k ni aku..pic ni nak tunjuk kotak2 kat blakang tu..
dia balut paper pelangi lagi..
memang fanatik giler la..
wedding nanti pun dia nak wat colorful kot..
haha..

nak tengok tuan die.. meh lagi dekat..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
lagi dekat..
..
..
..
..
..
..
..
..
jangan tensen lu..
..
..
..
..
..
..
..
hehe..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
penat dah ke..
..
..
..
..
..
..
..
..
..

k k..ni tuan nyer..
^_^
..
..
..
..

comey x..hehe..
banyak g barang die..aku dah tengok..p xde ambik lak gambar..
bateri kamera low pulak..aiseh..
.....

Semua benda yang dia nak beli kalo leh macam2 color...
excited sangat kalo jumpe benda yg da banyak color...
Rindu giler kat kawan aku ni..
semenjak praktikal ni x jumpe g..huhu

TAPI XPE..petang ni kitaorang jumpe...hihi
Kat Jamuan Tuk budak2 kos aku yang akan konvo
lusa... join la skali kan..pasni xleh jumpe dah diaorang..
^_^
...

RINDU KITAK GILAK2 MEM..

p/s : rindu kengkawan aku yg len jugak k..tmasuk korang... ^_^
sowie kalo pnat scrol lame2 hehe..ni entry mahal aku..jadi penjang sikit..
^_^

Thursday, August 6, 2009

Feel Better..

Feel better for yourself??
Feel better for your friend??
Feel better for your parent??
Feel better for your life??
Feel better for everything??

Ermm..just for sharing...hehe..tell and ask yourself this question..and make a decision..sometime we need to think that all..

Bagi aku dri ni mmg x perfect tuk smua orang..smua orang da kekurangn dan kelebihan masing2..kadang2 mmg kt xsdar kekurngn dan kelebihn dri kt..kita try nk wat terbaik tuk smua benda yg kt wat..tp kdang2 kt xsdar apa yg kt wat adalh kekurangn bg pandangn org len.. nk wat yg terbaik tuk smua benda mmg susah...kdg2 kna fikir berkali2 nk wat benda tu..tu pun kdg2 keputusan yg kt wat byk kali adalh slh..tu paling menyedihkan..

Nak wat tebaik tuk kwn2 adalh benda yg amt ssh bg aku..kdg2 aku xsdar aku wat slh.everyone wants to be perfect but nobody is perfect...kebanykn skarng org cri kwn tuk kesenangn je..bl kwn2 ssh ade yg tolg ade yg x tolg..tu past akn timbul perasaan yg entah..sedih kot..huhu..tapi aku suka slhkn dri sendri coz kdg2 nk slhkn org wat aku sa makin sdih..xtau nape..kin tu kelemahan aku kot..huhu...

Nat wat terbaik tuk family lg kna kt fikirkan..family is the first and the top ranking..aku xckup lagi nkwat terabaik tuk diaorg..huhu..family aku mmg segala2ny..smua org juga mungkin begitu..hopely..so to feel better for family should fight segala dugaan yg kna kt tanggung bersama mereka...kdg2 dpan family kt wat dri kt ok dgn keadaan skarg..tp dblakg evrything is different..tp aku syukur dgn kehidupan aku skrg..sbb aku sm2 lalui segala kesusahn dn kesengn yg family aku hadapi dr dulu smpi skrg..

Nak wat terbaik tuk dri sendri tu knala masing2 fikirkn..ape yg penting be yourself...
hehehe..ni just nk share je..aku xtau nk taip pe..yg penting aku nk taip..

Fikirlah ape yg terbaik untuk kita dan ape yg terbaik tuk org lain..jgnla kt fikirkn kekurangn org lain tanpa sdr kita juga mempunyai kekurgn tersebut..sebelum slhkn org lain lebh baik slhkan dri sendri kerana kdg2 slhkn diri sendri lbh baik dr salhkn org lain..fikir2knlah..huhu..

~peace no war~

Wednesday, August 5, 2009

"Santai.."

Salam..just for looking..hehehe...



Min ngah kupas kulit nk makan jagung dr kbun
sebelah rumah kamek..hehe
tambah gik air kopi...sedap of coz..mak aku masak..hehe
air kopi min wat..

Iklan2 yg nk di promosi..min..air masak..
hilmi..iklan gg...gunalah colgate..
nielsen beli la bju buatan tangan..hehe
beli2 jgn x beli...murah dan berkualiti..


Ni group rajin..hehe..good student ni..teruskan semangt online kwn2 ku..hehe
Dari kiri zul,kak zila,roha,yanie,kak shida and kak wawa..
nk jugak gtau nm..promote jap k..hehe
Ni la aku n min...black girl..haha..just a pose..

Smile always make our happy..so make yourself smile owez..wokeh..

Monday, August 3, 2009

@Jatuh Lagi@

salam...hari ni lg mengecewakan..entahla xtau nk ckp ape dh...sedih seribu kali sedih..harapan pn tgl ckit je lg..hari ni jatuh lagi..bkn jatuh kerana kecewa bkn jatuh kerana tersepak batu..
air mataku jatuh lagi kerana kebingungan..ermmm...aku dah putus harapan tapi kerana segulung ijazah aku kena hadapi juga..serius aku x pnh rasa cmni sgt..sblom ni pressure2 jugk tp kali ni..mmg payah utk lalui..btol ckp org nk blaja kna tanggung risiko..rupany risiko menghadapi assignment2 projek2 sepanjg pengajian..

Tp...air mataku jatuh kali ni sbb tajuk projek aku kna tukar lg.huhu...yg paling payah skali bila aku fikirkn ni proposal aku yg ke-3 kaliny kna tkr..arghhhhhh..nk jerit lagi wat skit hati n otak penin..ni pn ngah pening tp wat2 x pening..coz aku xnk pening,kalo pening ni wat aku xleh nk wat keja langsung..huhu..nk luah kt sape aku x tau dh...cni jela nk wat otak ringan ckit..hopely pas aku luah smua ni aku sa tenang ckit..byk2la besabar..ya Allah Kau tabahkanlah hati hambamu ini..semoga segala dugaan yang dtg bakal aku tempuhi dgn sabar..

Aku redha jela apa yang berlaku kerna aku pasti kawan2 yg lain lg besa masalh dr aku..aku doakan semoga kawan2 ku hadapi dugaan ni dgn sabar..sm2la kita mengahadapinya..

~Ayah aku kata tiada yg senang dlm hdup...~
~Mak aku kata "kau boleh polah(buat), mak nk kau berjaya"...~
~Kakak aku kata ,"dik ingat pesan mak ayah"..~
~Adik aku kata," kak aku nk jadi macam akak msuk u"...~
~Kawan aku kata, "Bagus kitak,dh masuk u pun..belaja bena2.."...~
~Aku Kata..Aku cuba,aku buat,aku lakukan, aku tunjukkan dan akan aku buktikan yang aku akan berjaya..~

p/s: Be urself is a better..don't tell urself u can't..follow ur way and find something new...
remember..

Saturday, August 1, 2009

Regatta Day..

Just A nIce day..


video

just want to share..
How regatta being...