.

Wednesday, June 30, 2010

Ingatkan Ribut sampai ke Petang..


huk3x....

Sedih lak pagi2 nih..

huaaaaa!!!....

Akhirnya..

ehem3!!!

hehe..rinduuuuu..kat blog aku nih..

hihi...cam dah berabad lame x kutip sampah kat cni..

cam nk bersemut je..aisehh...

jasamu takkan ku lupa blog ku..>---(@..

hahaha..3 harkat je ok..jgn gelak lebih2

nanti ilmu korang g kat aku..hehehe..

pagi ni aku leh senyum sebab...

baru dapat nk men-CLICK2

web2 kesayangn aku...

ape lagi kalo x..

yahoo..
google..
blogspot..
youtube..
pe lagi ek??..

emm...tapi itu semua

TIDAK penting.. :D

yang lebih penting aku leh bukak portal praktikal aku..

sebabnye..nk taip aku nye duty hari2 kat tempt aku

mencurah khidmat ku ini.. :D

tapi..masuk2 je portal blurr da...xtau nk taip ape..

coz miggu ni xbyk keja ape pun.

supervisor aku asyik meeting hari2..aiya..

^.^
(dlm hati suke xde keje..hik3)

Papepun staff n lecturer2 kat cni semua bek2..

walaupun semua dh berstatus couple..
hehe..dah kawen da..

(xde peluang nk couple kt cni..:P)

niat mst bek lam hati..nk blajar cara org bekerja ke..

nak belajar apa yg aku blajar..

or nk belajar apa yg aku x belajar..

aisehhh..pening2..xnk pikir..
^.^

pasni da harapan la nk update blog ni lg..


Nabi s.a.w. bersabda,maksudnya :


"Gunakanlah lima sebelum tibanya lima iaitu gunakan mudamu sebelum tuamu,dan masa sihatmu sebelum sakitmu,dan masa kayamu sebelum miskinmu dan masa lapangmu sebelum sibukmu dan hidupmu sebelum matimu."
(Riwayat Al-Hakim dan Al-Baihaqi)


Wednesday, June 23, 2010

= Last Day 3P =

Horayyyyy!!!

Boleh blik kpg sudah..hihi..ptg ni jam 5 ptg aku blik kpg..

Bru jap td dah bis kmas semua brg..perghhh..

Banyak giler..ngah pikir camne nk angkat kt bwh..

nasib bek tgkat 1 je.kalo tgkt 3..

mampus den..huhu..

emm...xdepape..just nk tacap gmbar kenangan last day aku 3P kat cni..

hehe...wat kawan2 ol da best tok praktikal next week..

bagi yg dh bis tu..konvo bln 10 ni roger2 k..

kalo da rezeki kita jumpa nnt..

k...maap kalo da salah..0-0 keh!

MCPD course..

=DD

Flying in the sky..hehe..wachaa~~

Ayu je semua...hehe



Cenderahati kpd Sir Andriyunus..Thanks so much sir..hehe..

Fuhhh..to Sir..haha..

=Sir Andriyunus Daniel =

Last day makan2 with mereka..at
Singapore Chicken Rice..
thanks ol..

^.^

We Caboot Lu...see next time okeh!!

hehe..ni je nk kongsi..korang nk tgk2 thanks..xnk tgk pun xpe..

aku just nk tapuk(letak) gambar2 ni tok kenangn nanti2..

hehe..

k da..salamm

nak balik da..
^.^

=Gathering 3P 4 Students UNIMAS=

= Matang Family Park =
= 19 June 2010 =

Emm..ni dah pagi2...hehe

Nak update cni jap b4 nk meninggalkan blog ni wat

bpe lame..xtaw la leh singgah2 or duk2 lepak kt blog korg g..

huhu

minggu depan dah start praktikal..aiseh..

nebes giler sih..coz aku xde experience keja g..

nila 1st nk jeguk melangkah melompat ke pejabat..

haha.hopely everything ok..

doa aku blh buat yg terbaek k..

^.^

Ni just nk korang tgk ape yg aku buat time program 3P ni..

hehe..

Layan jela k..

= All 3P students =

= MCPD group with Sir Andriyunus(2nd from infront) =

= my Frens = ^.^

= My Team member =
=Not a tower.. ^.^ =

= Our Other trainer 4 another group-Adobe =
= Sir Gz-tern =

^.^

= Our Wings..hehe =

= Our Brunch = hehe..
Breakfast+Lunch
^.^


Ni je la k..huhu..cam sdeh lak..harap2 leh berwalking g pasni..

Wish me luck 4 exam tomorrow..^.^

Wa Caboot lu..mau tido..

After exam nak blah blik kpg......rindu suda ngan semua kt rmh..

Salam..

Tuesday, June 22, 2010

Nak kawen???


Holaaaa...emmm..

arini xde nak watpe sangat..datang kelas just wat trial exam..

prepare tok final esok..

aisehhh..x sabar nak habissssss..

pastu leh balikkkkk kpg...hehehe..

suka3..^.^

Nothing to write just to update blog yg dh ku tinggalkan..

hahaha

ok da...

wish me luck tomorrow k..

aja2!!fighting...

(hehe..tjuk xde kaitan langsung..:D)

Sunday, June 20, 2010

A night before That...=.=?

=A Night Before Gathering Day for Batch 1 3P 2010=
=19 june 2010=
=Apartment Sir Andriyunus=
=Jalan Song Bangunan JlnHold=

Ehem2..sakit lak tekak kali ni..

xtau nape..aiseh..xkan bru blik picnic semalam dh cmni kot..

hehe..papepun..kali ni nk letak gmbar je..

supaya aku x lupe memory ni nanti..

pasni dah xleh nk jumpa dorang2 ni dh..

semua dh nk blik negeri masing2..huhu..

Ni just gambar2 kitaorg sediakan menu tok picnic keesokan hari nye..

gambar picnic tu xde lg so xleh nk share lu..

layan jela ni dulu k..hehe..

Keja aku kupas bawang merah..sampai nangis2..haha..

siap sir aku cakp..macm layan cite korea je..^.^

yang best nye..pedih bawang tu semua rasa..haha..

padan muka semua kna..bru adil..hik3..

cam jahat lak gelak cmtu..

^.-..bukan selalu..

tp ni pic time nk blender bahan2 tok perap ayam..

aku, yani n ejan..

Ni..roha,hanan,k.shida,k.zila n mal..

steady la hanan potong jagung..hehe

Ni wings..tgk tangan sape yg gaulkan tu..

memang sedap..haha

ramuan tok perap ayam ni ejan punye ramuan..

nang nyaman ejan polah..

hehe..ni saje pose time letak

gula apong=gula melaka or gula merah..

cni gula tu dah dicairkan terus..

nila member yg trun tuk siapkan barang2 tok picnic esok nye..

Kill The chicken..hihi..
oready died la..^.^

Yeah..semua dah siap..ilek2 layan bola la..

malam tu x silap ghana vs australia.

emm..sape tgk taw la result nye..

suka suki take a snap..

k.shida,roha, sofie,mal n don..

hehe..tu je nak story kali ni..

Nanti nk upoad gmbr time picnic tu pulk...
hehe..

p/s: whatever u see,whatever u do,whatever happen,whatever comes to u..
remember..don't forget to smile n receive it for the gud thing..(^.-)




Friday, June 18, 2010

Cita-Cita Pertama..


Salam semua..selamat kembali ke alam dunia..

eh eh..memang ngah kat alam dunia pun kan..hihi

mudahan kita sama2 lama di alam ini..

amin..doa panjang2 ckit k..
(jgn lupe tuk aku skali..hihi)

Oleh kerana si Cipot Cedot dah bunyi bising2

kat cni sebb x update2 blog nih..

so aku pun merajinkan diri utk mengupdate blog nih..

hehe..tapi ok gak la encik cipot membisingkan dirinya..

hihi..tetibe leh rajin lak tangan ni nak menaip..

thankz la keh...jasamu di kenang..ececeh..xleh puji lebih2

nanti dia naik kembg lak kn..

^.^

Hidup kena byk gurau senda kan kan kan..

.................................................................................

cite bab cita2 1st ni kan..aku tetibe la

teringat kisah kecik2 lu..haha..

time tu kena isi buku kuning..

ni sekolh aku la..sekolh korang color ape ape aku kisah..
^.^

dalm tu kna isi 3 cita2 yg kite nk jdi time besa2 ni..

tiap2 kali tukar darjah kena isi..
aisehhh..penat giler nak pikir pa nk jadi tol x..

entah2 korang2 yg ngah duk study sekrg pun x taw g nk jd ape pasni tol x..

termasuk aku la yg x taw ape nk jd pasni..

susah tu..>.<

1 ) Arkitek

2) Cikgu
3) Doktor

Perghhh...cite2 cam org berkerjaya abis..

haha...bl tukar darjah je aku akn isi 3 ni je..

cuma kedudukan je aku tkr..kdg2 yg ke-2 jd 1,ke-3 tu jd yg 1..haha

x susah nk pikir..

tapi yg 1st aku suke..sbb time kecik2 lu aku suke lukis rmh..

tol..memang suke..

aku rasa rmh aku lukis time darjah 3 dulu lbh cantik dr aku lukis skrg..haha

time tu aku lukis rmh kaca..memg berangan habisan la..

pastu yg cikgu tu sbb nk jd mcm ayah aku la..

doktor tu entah la..no idea..hihi..

korang lak camne...mst lbh gempak kan kan kan..

tapi yg menyedihkan..kos yg ambik skrg memang xde

mengena pun ngan cita2 tu..haha..

Tapi.....bidang IT leh kan jd cikgu..emm..

blh kot..hehe..

Tapi sekrg bila lecturer tanye budk2 kelas aku kan..

mst jwapn die..

"saya nak jadi org yang berjaya"

aaa..tu dh nmpk dh diaorng pun xtaw g nk jd ape..

hehe...

ok la..tu jela aku nak taip kali.ni.daaa...


wa caboot lu..

^.^


Monday, June 14, 2010

3S Vs 3A

Hola..

emm..xtaula pagi tetibe nak bangun awal lak..

ape ke mimpi semalam wat bgn awal2 ni..

Pastu pandai lak lepak cni jap nk..

jeguk2 lawat2 ziarah2 kunjung2 blog kengkawan..

hihi..terasa cam best je..sunyi..tenang je tengok

luar tingkap still gelap but cool..^.^

Pagi duk cari duk tgk duk pusing folder2 yg da

lam album2 pic kt dlm laptop..jumpe la gmbar2 ni..hehe..

Tajuk lak cam nak gaduh or lawan2 lak kan..haha

xde makne nye nak gaduh2 kat sini wat pusing kepala je..

aa..bek aku cite tentang adik-beradik aku..

3 dara atas ni..kakak2 aku..eh jap2..2 tepi2 tu x kahwin lagi..

yg tgh tu je k..x single lg..hehe..

ni la 3S nye...nak tau npe...

1 S - Syalbia - ni ank ke-2...orgnye..tgh2 tu..hihi..skrg ank 2 dh..
- Syazwan & Syifa -

2nd S - Suryana -yg ni anak ke-3 yang pakai bju hijau tu..single but not available..

cam x best je status tu..trus terang jela ckp..not available..

x sabar nak tgu dia lak kahwin..hik3...

3rd S - Siti Hajjar - yang ni ke-4..

ni rasenye available g kot..hehe..p xtaula skrg..

malas nak cite lelebih lak ttg kakak2 aku ni..mst x cukup lak port cni..

hehe..(dlm hati pnat menaip nnt dow..)


Dah abis gtau ape 3S tu..skrg 3A la pulak..hihi..


1st A - Aidil Fadhilah - ni wa punye abg sulung..

dah kawin ler kn.nm pun sulung.^.^..ank 3 dh pun..
-Aiman,Akmal & Alisya -
ni 3 A kecik2 k..^.^


2nd A- Adilah - hihi..ni of coz me la..^.^..stil study g..nak kawin

lambat g kot..tgu kakak2 ku naik pelamin lu la..hehe


3rd A - Abdul Hafiz - ni yang bongsu but cam aku je bongsu..haha..

sebabnye..adik buli kakak..kakak kalah..huhu..
da kaitan ke..hihi..

Stil tgu kptsn nk smbung study g..amin..mudahan dapat..


Kalo 3S lawan 3A of coz la 3A menang..

cam nk lawan FIFA2010 lak..yang ngah bising2 kat luar sana..

Tgk 3A pun dh tau..jantan2 nye lbh..haha..kcuali aku..

Tu jela nak taip pepagi ni..dah subuh dh..

wa caboot lu..

Yang penting..

WE ARE ROCK!!


=Sian ank buah ku jd mangsa..haha=

cite2 ni saje nak update blog ku ini..hihi..rindu diaorang ni senanye..

p/s: dos santos kiut jugk upenye... :)

Thursday, June 10, 2010

Pizza Dalam Bihun Goreng...

aishhhh...tengok tajuk je dah sa nk telan air liur..>.<

lapa la pulak pagi2 ni..breakfast pun x lagi ni..

Cam sedap je kan pizza bawah ni..



Ni pizza Pak Su aku bagi time cuti aritu..

hehe..nasib bek tok 1 family..kalo x..emm..korang pun nk lbh kan..^.-

Petang ni pun balik kpg g...eee..cam nk ckp kt pak su..

"Pak Su..nak PIZZA lg blh x???"

eee~~berangan je nak dapt...sure2 xkuar nye ayat tu kalo die da pan mata..

Emm..pagi ni nak cite pa aku makan malam tadi je..

hehe..cam best n sedap je kan..pizza lam bihun goreng.

penah ke orang buat..hihi..aku pun x tau..

kalo ade gtau aku la k..jgn lupe bg resipi tu skali..

nak gak aku try..

eh jap2..kalo pikir logik..

bukan senang je ke mask tu..
(hihi..reti ke aku mask..)

masak je bihun goreng..

pastu bubuh pizza..haha..betul tak..

dah tau bertanya pulak..

^.^

saje je kan kan nk wat ayat pjg ckit..

Ini la bihun yang kawn aku masak..

Tengok gmbar pun xleh nk ambik...

punye cepat tgn dia meratakn mee tu..
^.^

Ni campur sos kimball+perencah pasti sedap..
memang sdap nye..hehe..

Ni cili padi nak masuk lam bihun..aisshh..

Huh..pedas..

Ni pulak kentang goreng..hehe..

=Bihun Goreng=

Siyes..sedap dari beli kat kedai makan..hihi..

Thanks to...K.Zila,K.Shida,Roha n Yani..coz bg diela makn free..

^.^

Petang ni kitaorang da exam..ol da bes tok semua..

k...wa cabut lu..nak study lu..hik3..




Wednesday, June 9, 2010

Lonely Girl...

=Justin Bieber - One Less Lonely Girl=

Enjoy his song...wanna be like that girl..haha..

video

One Less Lonely Girl lyrics

There's gonna be one less lonely girl
One less lonely girl
There's gonna be one less lonely girl
One less lonely girl

How many I told you's
And start overs and shoulders
Have you cried on before
How many promises be honest girl
How many tears you let hit the floor
How many bags you'd packed
Just to take'em back, tell me that
How many either or's
But no more,
If you let me inside of your world
There'll be one less lonely girl

Oh oh
I saw so many pretty faces
Before I saw you, you
Now all I see is you
I'm coming for you
No no
Don't need these other pretty faces
Like I need you
And when your mine in the world

There's gonna be one less lonely girl
One less lonely girl
One less lonely girl
One less lonely girl
There's gonna be one less lonely girl
I'm gonna put you first
I'll show you what you're worth
If you let me inside your world
There's gonna be one less lonely girl

Christmas wasn't merry, 14th of February
Not one of'em spent with you
How many dinner dates, set dinner plates
And he didn't even touch his food
How many torn photographs I saw you taping back
Tell me that you couldn't see an open door
But no more,
If you let me inside of your world
There'll be one less lonely girl

Oh oh
I saw so many pretty faces
Before I saw you, you
Now all I see is you
I'm coming for you
No no
Don't need these other pretty faces
Like I need you
And when your mine in this world

There's gonna be one less lonely girl
One less lonely girl
One less lonely girl
One less lonely girl
There's gonna be one less lonely girl
I'm gonna put you first
I'll show you what you're worth
If you let me inside your world
There's gonna be one less lonely girl

I can fix up your broken heart
I can give you a brand new start
I can make you believe
I just wanna set one girl free to fall (free to fall)
She's free to fall (fall in love)
With me
My hearts locked and nowhere that I got the key
I'll take her and leave the world
With one less lonely girl

There's gonna be one less lonely girl
One less lonely girl
There's gonna be one less lonely girl
One less lonely girl

One less lonely girl
One less lonely girl
One less lonely girl
There's gonna be one less lonely girl
I'm gonna put you first
I'll show you what you're worth
If you let me inside your world

There's gonna be one less lonely girl
One less lonely girl
One less lonely girl
One less lonely girl
There's gonna be one less lonely girl
I'm gonna put you first
I'll show you what you're worth
If you let me inside your world
There's gonna be one less lonely girl

= ^.^ =

Sunday, June 6, 2010

= Peace No War =


= Nice View at evening in UNIMAS =

Nothing to say..just Peace NO WAR...^.^

Pokok seperti Payung..




Sunset View..

Gambar Ni ambik time jalan sorang2 waktu petang kat unimas..

Cam org ngah frust lak jaln sorang2..hehe..but

xde EHEM2 cmne nk frust..haha

Just wanna to release my tension and get looking

around UNIMAS when don no what to do..

hehe..Tenang..itu yang penting..

Ok...PEACE NO WAR..


p/s: marilah sama2 kt berdoa..mudahan rakyat di Gaza mendapt keamanan dan selamat semuanya..amin..

Friday, June 4, 2010

SIk Tauk Tajuk..^.^..Cuti gawai kot?

=5 Jun 2010=

Hola...Hari ni juz nak taip apa pe je..hihi..

Juz nak tenangkan pikiran yang ngah entah papa..

Arini xde plan pape..duk bilik tengok tv je..orang len entah ngah enjoy kot..

Semalam balik kolej ingat nak study tok exam

3P minggu depan..tapi sampai2 je..TV..On9..

aisshh...haha..sebb kat rmh..xleh nk on9..

Biasala..rumah xde tenet..huk3

Laptop pun x pandang pa lagi nk study..hehe...

TV + Astro la..haha

Lama dah x cuti.....panjang..

Rindu lak ngan HBO and the geng,104,105..

Hari ni x silap bday Agung..Daulat Tuanku..

semoga negara sentiasa aman dibawah naungan Tuanku..

^.^

Sebelum aku balik semalam..dapat cuti gawai..

duk sarawak kira untung la dapat join sekali cuti gawai..haha

Selamat Hari Gawai tok kengkawan yang menyambut..sempat lagi kan nk wish..

Cuti ni x jaln mana pun..balik kpg..g "ngabang" hari gawai...

ngabang tu kira ziarah menziarahi la..hihi..

pastu duk rumah je lebih..jadi anak dara yang x baik mana pun..

mana tak nye..habis kemas rumah duk pan tv..bukan nak wat benda yang elok ckit..

Elok gak duk pan tv bukan sekadar duk tau..

duk tengok karton..hoho..sape lagi kalo x melayan karenah anak buah aku..

budak2 x layan alamat nya menangis..nak tengok cita kita pun kena tahan iman..

haha...

Bru Jap tadi baru habis layan cita hindustan Tv2..lama do x layan..hindustan..

Sekarang layan TV3 pulak..huarghhhaha..

Memang xde keja la arini..nak study...tengok2..

aku slah save file yang instructor bagi.haha..padan muke..

nasib baik da 2 ari lg..sempat g nak minta kat sape2 da

save file yang betul..hik3..

~~~Hmmmm..

Pa g ek.. (-.^)..cepat2..

ari nak hujan ni..karang xde letrik pulak nak habiskan ayat2 terakhir..

haha
..

takpela..habiskan kat cni jela..

sowiler..cite gua boring hari ni...layan jela k..wachau lu beb..
^.^

=Kampung Yang Aku g Ngabang=


Kampung ni duk memang cam tengah hutan la..first masuk memang ingat
kampung kecik..

sekali msuk dalam naik bukit turun curam..pergh..byk gak rumh..

hehe..



=Banyakkan..ni kediaman orang Bidayuh+Iban=

Cam hari raya lak kan hidangan diaorang..

So korang2 yang nk g gawai tu jangan takut2..

Sekarang kan 1 Malaysia..

Diaorang taw pasti da melayu nye kan g rumh diaorang..so..hidangan

sure2 halal...cuma certain makanan jela..hihi


Ni time g supermarket B4 Gawai..penuh and Banyak..bukan sama ke maksud..

x sabar tol nak gawai kan..

Aku mals nak masuk..so tunggu jela kat luar..

serabut aku tgk orang ramai sangat..pening2..haha

K la tu je..ingat dah bis story kat atas tdi..upenye da g sambungan..

Jom Roti Canai..yummy2..

=Lapar lak se...^.^=