.

Sunday, January 31, 2010

~Sempadan Indon-Serikin~

lame lak sa x update blog..hik3..

so kesempatan yg aku dapt sekarg aku gunakn untuk mengupdate kn blog ku ini..hehe..

apela ayat...nk kongsi je..tempat yg ade kat sarwak ni..

bagi yang tau kin pnh g sini..bagi yg x tau ni ada la sikit gmbr sempadan indon ni.serikin..

kalau dak semenanjung datang sini x miz g sini..kalau hanya sekali..hik3..yg x pegi lagi tu..

meh la datang n pegi..xnak la cita panjang..nak kongsi gmbr je..ok..enjoy it..


fuhh..jauh lg nk jaln ni..

ni my sis..kak su,kak ya n kak aja..hihi

meh beli2..murh2..

jam dr pasir..

accessories..

ok...that time out with my family.now turn with my frens..hehe

model jap..peace..min..sori post gmbar ktk ctok..

za..kitak juak..hihi..model kain jap..sepasang around rm38...

another collection..

again..this the one very femes at serikin actually..

ni pilihan batu2 permata...pilih2 jgn x pilih..

hehe..ni bersam mas mas d sana..

Lastly..byk nye brg nk kna bawa nih..tikar, ukiran ayat2 suci,
dlm plastik tu da buah salak..hehe.nk gak gtau ek..

okeh tu je..nk letak byk2..boring nanti..hihi..enjoy it..

^.^ smile owez..


Tuesday, January 26, 2010

~Dia Datang Balik~

Not in mood today..waaa...nape dia datang balik..aku tak nak..

tapi kenape????huhu..tolong lah jangan datang balik..aku nak study gi ni..nak hidup happy cam orang lain jugak..

adoi.nak nangis je ni bila dia datang balik.pergi la..pergi...emmm..

nape tak pegi lagi ni..aku tak nak dia datang balik..xnak...please la..

ape kene ngan dia ni dtang balik...kalo bagi ni mampus nanti...pergila...aku ckap pergi..nape degil sgt ko ni ek..

nak kna panggil member ni..bg dia lari jauh..syuh!syuh!...

gERAmmmm!!!!

ai...tolong!!!!!!!!dia datang balik kat aku...aku cakp TAK NAK!!!

tapi dia still nak datg jugak..gerammmm..arghhhhhh!!!!!!

N
A
P
E

D
I
A

N
I

|
V
V

V
V

ISHHH...malas tol bear ni..

ni la yg aku duk benci dr td ni...kemalasan melanda shingga semua keja x jadi..adoi...bila rajin nak datang ni...TOLONG!!!

emmm...but nice when looking at this picture..hehe..

Kasut tu cantik~~rainbow girl with me..hihi..

^.^ senyum...

Monday, January 25, 2010

6 dara 6 bujang=part 1

Kali ni..aku sa cam nak wat cite je..entah2 xde sape nak bace kot.hik3..xpe..ni kisah kawan2 aku..

cuma kin ada tertinggal part2 yg aku lupe jela..aku nak cite kisah 6 dara 6 bujang...waaa..cam ramai je..haha..

Dulu...da 6 sekawan bujang ni..tak boleh nak berpisah..diaorang ni semua budak tahun 6..haih..budak2 lagi upenye..

time tu glamer cite pendekar 5 shabat tu..tak ingat la pulak nama cite tu..tapi sape2 da tengok time tu mesti tahu..yang ade kasturi,lekir,lekiu tu smua..tak silap aku la.

eh..silat lagenda la..hik3..teringat pulak time mencoret ni.tahun 1998 cite tu..aaa..btol la tu...hihi.

hah!ni die....wachaaa~~

di sebab kan 6 bujang ni xleh nak berpisah so diaorg gelar la diri mereka pendekar2 tu cuma terlebih sorang..so yg sorg tu jd la ketua..

emmm..nak memudahkan cite aku bagitau la naam2 6 bujang ni.~~yus,idris,lan,bad,zain n ojang...ni nm kampung jela ek..x ingat nm penuh ic diaorg..hik3..

nak di jadikan cite..dalam kelas tahun 5 pulak ade 6 sekawan dara..eh time tu dh dara ke??hik3..mana2 la..

6 dara ni pulak gelar diri mereka geng sailormoon..waaa..smua rasa cam diri penyelamat dunia pulak....hehe..ayat2 yang selalu kuar.."dengan kuasa bulan aku akan menghukummu'...waaa..dasyat2 ni..

tapi terlebih sorang jugak..adoyai..mcm bujang2 tu jugakla gaya nye..da sorang jd ketua..btol3...emm..nama 6 dara ni pulak~~Ena,lena,azie,ani,sal n dedek..

Kamila sailormoon sejati..yeah!!haha

Ni cite tahun 1999,time ni 6 bujang tu geng glamor kt sekolah..glamor ke??bleh laaaa~~

takla smua hensem..yang penting ketua mst paling hensem antara semua..tol x..kalo tak..tak macho la geng tu..hik2..

ketua 6 bujang ni LAN..aaa..dia ni ketua pengawas..so kompom2 la glamor kan.kan..yang 5 bwah nye pulak pengawas biasa2 je..

Lan ni..tinggi orang nye..tapi yang tak boleh tahan dgn bujang sorang ni kaki "enjen" org swk ckp cm2 la..hik3..kaki bodek cm2la mksudnye..

dia ni pun kaki jaguh lari kat sekolh..ni makin la wat dia UP sgt..mana tak nye..kalo tgk adik bradik semua cam galah je kaki..haha..

Si Yus ni pulak pengawas paling smart..yeke??aku tgk cmtu la upenye..sentiasa smart je dtg sekolh..mmg pengawas contoh..

dia ni cool je org nye..baik la..cuma kadang2 tu x boleh blah jugk la perangai.. kaki bodek cikgu leh tahan gak dia ni..hihi..

Si Bad ni pulak org nye hitam manis..walaupun x putih tapi macho tap ade kot..hihi..

dia ni kalau salah cakap habis la korang..tak leh nak wat lawak melebih sangat kang kena la pulak..tapi diam2 dia ni baik la sangat..care person uuu..

Si Idris ni pulak da lincah skit..aktif la..aktif kacau puan2 kat sekolh..hik3..dia ni pendiam skit..tapi kalo jumpa yang tol2 sekepala..aaa..

ambik la loya buruk dia pastu..hehe..diam2 berbisa gak dia ni..^.^

Si Zain ni..cute orang nye...kecik2 je badan..tak boleh bla badan kecik tapi perangai adoi..x leh tahan..mentang2 pengawas leh je buli budak2..

aish~~buli nak ajar budak jd baik la tu kot...hik3...

Last skali si ojang ni..dia ni emm..tak tau la nk ckp cmne..rasa hensem la kot..huahua..sukati jak eh..

Ni la sejarah2 pendekar di sekolah ku dahulu..hik3.nama sekolh x leh nk gtau..rahsia~~ok kali ni pengenlan la dulu...

will be continue~~^.^..

p/s:ish3..ni leh wat..fyp x wat lg..hik3....jgn ikut aku k..wat keja korang k..yg penting..senyum..^.^


Friday, January 22, 2010

~Selamat Tinggal~

hola!!!!waaa..dh tengah malam dah ni..mata x ngantok lg..adoi..huhu..rasanya ni mungkin entry last wat masa ni..

coz nk tumpukan kat final year project..assignment pun dah start kuar..kalau tak wat makin btambah la pulak nanti..

so..sape2 yg baca ni doa2 kan lah aku berjaya ek..aku doakan kawan2 semua pun bjaya jugak..

ape yang penting usaha...tapi jangan lupa kewajiban kita..insyaAllah tu lagi meringankn setiap keja kt kn..

emm.papepun..
ol da bes..kalo da masa aku tap try cuba test baca blog2 yang lain...hehe..

hidup kita ni pun janganlah asyik mengeluh kerana itu menandakan kita tunduk pada syaitan..
.

dan pasti mereka akan gelak2 ketawa "tetak" dgn bangga nya..coz diaorg berjaya hasut kita..

hidup kita juga janganlah asyik fikirkan sesuatu yang complicated..


yg memeningkan kepala.cuba kita try test fikir ape yg kita lalui adalah satu yg menyeronokkan pasti semua tu akn jd lbh seronok untuk kt teruskan...


ape yang penting sekali..SENYUM SELALU...hehe..^.^..ok..salam semua..and ending dgn keta idaman ku..hik3...

~ferrari??~

~GT2??~

emmm~~

The Owner not me...but..

*****************
*************
***********
*********
*****
***
**
*
hik3~~

^.^..bye..n salam everyone~


~Have Fun~

huh! hari ni cam ape je..cam kereta gerak je..ke sana ke sini je jalan aku ni..

nak kata kaki panjang tak jugak...pendek je kaki ni..nak langkah jauh adoi payah beno..haha..

orang len langkah sekali aku kena 2 kali kot..tu bagi yang bdn lbh tggi dari aku la..haha..kalau sm tu len cite la..

tapi tap jugak nak jalan..naik bus kan boleh..p itu bukan yang sebenar nak di kongsi..hehe..

hari ni nk uplod gmbar je..have fun what we are doing..biar simple asal happy n enjoy of our day...OKEH!!


Cempaka di waktu malam..ni blok puan je k..blok laki mals nk ambik..haha

Ni..4 sekawan..hehe..sowi letak gmbr cni..nk bg korang glamer jap k..marry,alice,jiha n flora..

ni aku and housemate..izzah..

peace~~hehe..tu ida n me lg..

ni perjumpaan kolej cempaka semalam..

hehe.cucur sotong..eh..sate sotong..

aaaa...ni aku suke2..CRAVIO...yummy3~


Okeh..Smile Owez..^.^


Wednesday, January 20, 2010

~Tenang..(^.^)~

Pagi tadi aku sa sdeh..tp hari ini tak berakhir dengan kesedihan jugak..SUKE3...mmm..

so,klas aku hari ni hbis jam 4 ptg td..plan ingt nak blik jalan kaki je..but..kawan ajak naik bus coz dh penat klas dr pagi..hihi..

yang penting ptg ni aku tenang je..xnak la fikir yg dh blalu...hihi..tak nak cite panjang2..just nak upload the pic about my UNI...

UniMas Ku Gemilang...aku selalu je gtau kat kwn aku senyum selalu..so aku pun knala senyum slalu gak..smile make me happy..yehaaa...^.^

Kalau jalan kaki ni la yang perlu aku lalu dari fakulti..

Ni pandangan nak ke kolej aku dari fakulti..kna lalu tower and jambatan tu..


Ni dah lalu water tower nak lalu jambatan..nak ambik pic tower tu tggi sgt..hehe


jalan2 sampai jambatan dan kolej cempaka ku dah nampak..hehe..cni da 8 kolej..


yeah..dah sampai..ni dari kolej cempaka..nampak tak tower tu..bawah tu ada cafe actually..

hehe..sori tetibe je direct bus kn...kalo jalan kaki lalu jambatan..
kalau malas nak jalan knala naik bus..nak naik bus kna pusing tasik tu..

nak tunggu bus kat bustop yang dh disediakn dsetiap kolej..kalau dari fakulti aku kna tggu kat bawah blok HEP unimas jela..

Kalau nak naik bus just naik la bus unimas ni ye..hehe..bus gerak biasa setiap 30 minit..mula jam 7.30 pagi..rehat jam 10.30pg..smbung blik jam 12tghari..then smpai la ptg...n malam..last jam 11 mlm..


Tu jela aku nak share....kalau naik bus x sampai la 10 minit..kalau jaln kaki 10 minit lebih la...papepun be happy...

~Bad Day??~

emm..rasa cam nak nangis tapi katakan TAK NAK!!..entahla..sorryla..entry kali ni nak guna

bahasa sarawk je..mana x fahm map...bangun jak pagi tok..rasa besalah ngan orang indah jak.sa

menyesal jak apa nak dh dipolah selama tok...sik tauk la kenak...so..aku pos kat Skype aku status

sedeh jak....kat FB pun camya juak...tapi apa guna semua ya..entah la..aku pun sik tauk juak apa

dah aku polah..sa besalah ngan apa pun aku sik tauk juak..adoh2..pening palak mun mikir

eh...aku sa aku tensen kot..p x juak..apa nak d tensen gilak...kelas sikda banyak gilak

pun..huhu..aku harap la gilak dgn naip tok aku pat luah semua ya..sik pelu gik nak pikir2 gik

pastok...tapi aku tok sa nya sik pandey nak luah..argghhhhh...sikpajak la...biarla aku simpaan jak

pa da lam otak tok..biasa aku camtok juak dolok..suka simpan2..ya Tuhan..tolong tenangkan hati

hambaMu ini..amin...sa nya tok ajak dapat aku tulis..malas dah...semakin di pikir semakin la

pening..better senyap jak..jadi pendiam untuk seketika....itulah yang slalu aku polah...harap la

feel tok sik berterusan...amin...


Huhu~

p/s: jangan mengeluh kerana itu menunjukkan kita tunduk dengan hasutan syaitan..


Tuesday, January 19, 2010

Oh Tidak!!



Adohai..laptop ku tersayang..janganla buat hal time camni..nak luah ni..nak

luah tapi..adoh2..S.A.B.A.R...selama ni laptop aku slow sangat..tula..instal cam2

lagi kat dalam tu..padan muka..huhu..disebabkan sem ni aku final year..kenala

wat final year project..TETAPI...laptop ku..oh Tidak!!!..semalam aku n kawan ku

tryla nk format laptop..ingatkan semua la driver ada..rupe2nye x

cukup..adoh...nak cari kat ternet..laptop xleh nak guna..so..hari ni jela plan nk

sambung install ape2 yang xde lagi tu..but aku syukur sangat..pas format

semalam laptop aku jadi laju..haha..thanks to my Mem..hik3...pasni leh la wat

FYP aku tu..hopely semua leh jalan pasni..amin...
harap2la ni aku habis dengan cemerlang...wish me luck okeh!!




Monday, January 18, 2010

~CinTa Balqis~

Huahuahua..skarang aku sa bebas la sikit...coz rumate aku dah pindah bilik..hehe..walaupun bilik ku double tp aku tetap single..hehe...Bukan tak suke da rumate..just dia senyap sikit..mungkin dia sendiri pun nak privacy kot.so dia pindah la bilik single ..aku harap dia gembira je ape yang dia wat..okeh!.sekarang jam aku jam 6.00p.m.tinggal 30 minit lagi cita yg aku tunggu..sapa tgk mst tau cita ape kn..CINTA BALQIS la...layannn jela.Hari ni last episod dh..habis jugak akhirnya,,..hehe.. so..aku nak kongsila cita ni tentang ape kan..manataw ade sape lom tgk jd nk tgk pulak pasni..



Sinopsis: CINTA BALQIS


Cinta Balqis mengetengahkan kisah percintaan tiga segi antara Balqis, Ezani dan Hasan. Dalam satu pertemuan yang tidak dirancang, Ezani dan Balqis saling jatuh cinta.Sedangkan, sejak kecil lagi, Hasan yang merupakan teman sepermainan Balqis telah menaruh hati terhadapnya.

Ezani nekad berkahwin dengan Balqis secara rahsia. Setelah berkahwin, Ezani membawa Balqis ke rumah orang tuanya untuk meminta restu daripada mereka. Bagaimanapun, pergaduhan besar berlaku antara Tuan Baharom dan Ezani sehingga dihalau dari rumah tersebut.

Dalam perjalanan memulakan kehidupan baru, malang menimpa. Kereta yang mereka naiki terlibat dalam kemalangan jalan raya sehingga mengorbankan nyawa Ezani manakala Balqis koma selama sebulan.Setelah sedar dari koma, kesedihan akibat kehilangan suami bertambah apabila Balqis disahkan mengandung.

Kepayahan dalam membesarkan anak tunggalnya, amat dirasainya, apatah lagi ibunya Mak Wok telah diberhentikan kerja oleh Tuan Baharom gara-gara membiarkan perkahwinan anaknya dengan Ezani. Setelah beberapa lama kemudian, Balqis terasa suaminya Ezani belum meninggal lagi apabila terlihat berita di kaca televisyen yang menampakkan seorang lelaki yang kelihatan seperti Ezani. Balqis bertekad mencari Ezani tetapi hampa apabila dia diberitahu oleh penyiasat yang di upahnya bahawa Ezani dah meninggal dan surat mati ditunjukkan kepada Balqis sebagai bukti..Nak Tahu Kesudahan cita ni tontonla di website Tv3..


video


Lagu Tema: Eira Syazira ( Istana Cinta )

Kekaburan alam tika ini terasa
Satu penantian pada suatu ketika
Yang penuh dengan dugaan yang merantaiku

Adakah mampu aku terus mengharungi
Lembah yang berduri kian menusuk hati
Tiada kata yang pasti
Tak ku temui


Tuhanku titiskanlah rahmatmu yang teragung
Menerangi kalbuku
Cinta suci bersama ke akhir hayatku
Kan ku tunggu

Pencarianku hingga ke sudut dunia
Mengenal kasih yang tiada batasannya
Pengorbananku menanti istana pasti

Tuhanku titiskanlah rahmatMu yang teragung
Menerangi kalbuku
Cinta suci biarkanlah ku pergi
Menanti pelukanmu...


(^.^)


Thursday, January 14, 2010

~Mahu Tapi Malu~

Want to post something but do not know what the story to share..
just nice to share this song..like this song very much..
actually some of the lyric make me feel like in my life now..
but not sure coz that just my feel....so enjoy it ok..

^You Belong With Me~Taylor Swift^

You're on the phone with your girlfriend, She's upset
She's going off about something that you said
She doesnt get your humour like I doAlign Center

I'm in the room, its a typical Tuesday night
I'm listening to the kind of music she doesnt like
And she'll never know your story like I do

But she wears short skirts, I wear t-shirts
She's cheer captain and I'm on the bleachers
Dreaming bout the day when you wake up and find
That what you're lookin for has been here the whole time

If you could see that I'm the one who understands you
Been here all along so why can't you see?
You belong with me
You belong with me

Walkin the streets with you in your worn out jeans
I cant help thinking this is how it ought to be
Laughing on the park bench thinkin to myself
Hey isnt this easy?

And you've got a smile that could light up this whole town
I havent seen it in awhile, since she brought you down
You say you find I know you better than that
Hey, Whatcha doing with a girl like that?

She wears high heels, I wear sneakers
She's cheer captain and I'm on the bleachers
Dreaming bout the day when you wake up and find
That what you're looking for has been here the whole time

If you could see that I'm the one who understands you
Been here all along so why can't you see?
You belong with me

Standin by, waiting at your back door
All this time how could you not know that?
You belong with me
You belong with me

Oh I remember you driving to my house in the middle of the night
I'm the one who makes you laugh when you know you're about to cry
I know your favorite songs and you tell me about your dreams
I think I know where you belong. I think I know it's with me.

Can't you see that I'm the one who understands you?
Been here all along so why can't you see?
You belong with me

Standing by or waiting at your back door
All this time how could you not know that
You belong with me
You belong with me

Have you ever thought just maybe
You belong with me
You belong with me



video

(^.^)~smile make me happy owez..~

Tuesday, January 12, 2010

~Kasihan Dia~


Emm...nak cite ttg ape lak ek..rasa cm nk citer something time ni...tolong2 la idea kluar kt otak aku ni...adoyai...thinkkkkkk....aaa...cite ape aku wat hari nila..hari ni kitaorang da kelas BM..kalo nak tahu kat cni pakaian student x formal sebelum ni..student leh guna papeje janji sopan..tapi ..mula sem baru ni beberapa fakulti kat UNIMAS ni dah start guna pakaian formal..adushh..TAPI...hehe..nasib baik bukan fakulti aku..haha..so still selamat..coz aku ni bukan suke nak pakai seluar slack baju kemeja la..baju kurung la..kasut bertutup la..adoh..MALAS~~..haha..Tapi hari aku kena pakai sebab aku nak pergi kelas BM punya pasal..semangat punya hal aku pakai la baju kurung...hehe..ayu je rasa..haha..tapi xpela..elok sebenarnya pakai formal ni..coz nanti keja kna gak pakai formal kt pejabat..AMIN~~harap2 la dapt keja baik nanti...

Nang Raget eh...p x hensem sangat..hehe

Hari ni kelas aku abis jam 4.00 petang..so balik tu rasa penat la sangat..sebab jalan kaki balik..mals nak naik bus coz tengok cuaca cm best je nk jaln...ingat sampai bilik xnakla tdo petang ni..jadi aku layan la cita UP..cita karton yang aku pinjam dari kawan aku semalam..tup tup..x sampai 10 minit aku dah x sedar dah..samada aku ngantok sangat ke citer tu bosan sampai aku tertido.tapi rasanya aku yang pnat sangat..kwn2 smua ckap best.nanti nak tengok lagi....hahaha...jam 6 lebih baru sedar...Thanks MEM MIN..sebab dia bg mesej la aku terus sedar...nasib x terlepas cita Cinta Balqis jam 6.30 tu..hehe..

~UP~Layan sampai tertido..

Jam 7.30 mlm aku g teman kwanku ini mencari sinar internet kat laptop dia..x tau la apa masalah sampai dia xleh nk connect wireles..bkn setakat wireles..pakai LAN cable pun xleh gak..apela agak ny problem laptop dia tu..kasihan aku tengok..nak tolong x reti..huhu..sori mem..kamek dapat neman jak tok..sekarang ni aku taip post ni pun kat fakulti sebab nk teman kawn aku ni try dia punya ternet tu...tapi hasilnya..x leh blah...sabar mem k..nanti boleh tu..sabar bebanyak..aku kasihan coz sbb kitaorg ni budak tahun akhir..nak wat final year project kna da ternet...dia punya laptop xleh nk connect sampai dia xde semangat nk wat keja dia...rilek fren k...sape2 da idea tolong la bagi idea k..thanks...

Okla..sampai ni je kot nak taip..pnat duk kat lantai ni..hihi..lagipun kawn dh give up ngn ternet dia..so..balik jela..nampak gaya anta kedai jela...harap xde pape..ok..salam...

(^.^)


Saturday, January 9, 2010

Part 2~Pandan Beach


Pandan Beach at Lundu~

Salam..now to share second part of my holiday..hehe..ak n family just pegi picnic je..alang2 ramai kat rumah coz family abang aku pun balik kampung..so ramai la nak g mn2..dh lama x g jaln2 ngn abang aku ni..so..just have fun for this time and get a chance to enjoy together..This a few pic i took...


~View from Our port~

~Anak buah yang paling sulung-Mohd Aiman Shah-anak abang~

~Yanag ke-2-Mohd Akmal Shah-anak abang jugak~

~Yang ke-3 Syazwan-anak kakak~

~Yang ke-4- Nur Malisya-anak abang~

~Bapaku jadi penjaga~hehe~

~makku n e-one~
~View dr atas batu yang tinggi~

~Aku kat atas batu itu~

Gambar yang lain2 x sempat nak ambik.. time tu..haha..gambar x glamor xleh entry kt post aku kot hehe...xdela..okey ni jela yang aku dpt nk update time ni..just enjoy it ok..salam..

p/s: be yourslf if u could not be like others..(^.^)

Wednesday, January 6, 2010

~My Holiday Last SemesTer~-Part 1

Salam...rasanya tak terlambat lg nk wish happy new year to all..harap apa yang bakal di impikan pada tahun bru 2010 akan menjadi kenyataan..aku sendiri pun tak de azam baru..aku cuma harap semua yang aku lakukan diberkati dan mendapat rahmat dari-NYA..amin..kali ni aku just nak share holiday aku time cuti sebelum ni je..cuti aku setakat duk rumah je kebanyakan..cuti sebulan lebih kiranya..tapi aku kuar dari kawasan aku just for 3 or 4 times..but it ok coz during holiday anak buah semua balik kampung..

Buah-buahan yang ada time aku cuti ni..

Manggis kat belakang rumah

Rambutan paling banyak kat rumah and kebun

Betik tepi rumah je..

Pisang kat kebun..

Durian kat kebun..adush..terlampau banyak sampai x larat nk mkn..


Ni semua Buah yang ada time aku cuti ni..so x la boring kat rumah cuti tu...aku duk g kebun je banyak...sekarang tinggal pokok rambutan je masih da stok buah kat dahan nya..hehe...tak larat nak makan semua sekali...Ni je yang aku nak citer kali ni..no idea sangat... lagipun sekarang aku dah start naik study dah..so nak tumpukan kat last sem aku ni...dah la kna wat final project sem ni..aku harap sangat2 semua ny berjalan ngn lancar...amin...aku doakan semua kawan2 aku berjaya....

Salam..(^.~)