.

Monday, January 25, 2010

6 dara 6 bujang=part 1

Kali ni..aku sa cam nak wat cite je..entah2 xde sape nak bace kot.hik3..xpe..ni kisah kawan2 aku..

cuma kin ada tertinggal part2 yg aku lupe jela..aku nak cite kisah 6 dara 6 bujang...waaa..cam ramai je..haha..

Dulu...da 6 sekawan bujang ni..tak boleh nak berpisah..diaorang ni semua budak tahun 6..haih..budak2 lagi upenye..

time tu glamer cite pendekar 5 shabat tu..tak ingat la pulak nama cite tu..tapi sape2 da tengok time tu mesti tahu..yang ade kasturi,lekir,lekiu tu smua..tak silap aku la.

eh..silat lagenda la..hik3..teringat pulak time mencoret ni.tahun 1998 cite tu..aaa..btol la tu...hihi.

hah!ni die....wachaaa~~

di sebab kan 6 bujang ni xleh nak berpisah so diaorg gelar la diri mereka pendekar2 tu cuma terlebih sorang..so yg sorg tu jd la ketua..

emmm..nak memudahkan cite aku bagitau la naam2 6 bujang ni.~~yus,idris,lan,bad,zain n ojang...ni nm kampung jela ek..x ingat nm penuh ic diaorg..hik3..

nak di jadikan cite..dalam kelas tahun 5 pulak ade 6 sekawan dara..eh time tu dh dara ke??hik3..mana2 la..

6 dara ni pulak gelar diri mereka geng sailormoon..waaa..smua rasa cam diri penyelamat dunia pulak....hehe..ayat2 yang selalu kuar.."dengan kuasa bulan aku akan menghukummu'...waaa..dasyat2 ni..

tapi terlebih sorang jugak..adoyai..mcm bujang2 tu jugakla gaya nye..da sorang jd ketua..btol3...emm..nama 6 dara ni pulak~~Ena,lena,azie,ani,sal n dedek..

Kamila sailormoon sejati..yeah!!haha

Ni cite tahun 1999,time ni 6 bujang tu geng glamor kt sekolah..glamor ke??bleh laaaa~~

takla smua hensem..yang penting ketua mst paling hensem antara semua..tol x..kalo tak..tak macho la geng tu..hik2..

ketua 6 bujang ni LAN..aaa..dia ni ketua pengawas..so kompom2 la glamor kan.kan..yang 5 bwah nye pulak pengawas biasa2 je..

Lan ni..tinggi orang nye..tapi yang tak boleh tahan dgn bujang sorang ni kaki "enjen" org swk ckp cm2 la..hik3..kaki bodek cm2la mksudnye..

dia ni pun kaki jaguh lari kat sekolh..ni makin la wat dia UP sgt..mana tak nye..kalo tgk adik bradik semua cam galah je kaki..haha..

Si Yus ni pulak pengawas paling smart..yeke??aku tgk cmtu la upenye..sentiasa smart je dtg sekolh..mmg pengawas contoh..

dia ni cool je org nye..baik la..cuma kadang2 tu x boleh blah jugk la perangai.. kaki bodek cikgu leh tahan gak dia ni..hihi..

Si Bad ni pulak org nye hitam manis..walaupun x putih tapi macho tap ade kot..hihi..

dia ni kalau salah cakap habis la korang..tak leh nak wat lawak melebih sangat kang kena la pulak..tapi diam2 dia ni baik la sangat..care person uuu..

Si Idris ni pulak da lincah skit..aktif la..aktif kacau puan2 kat sekolh..hik3..dia ni pendiam skit..tapi kalo jumpa yang tol2 sekepala..aaa..

ambik la loya buruk dia pastu..hehe..diam2 berbisa gak dia ni..^.^

Si Zain ni..cute orang nye...kecik2 je badan..tak boleh bla badan kecik tapi perangai adoi..x leh tahan..mentang2 pengawas leh je buli budak2..

aish~~buli nak ajar budak jd baik la tu kot...hik3...

Last skali si ojang ni..dia ni emm..tak tau la nk ckp cmne..rasa hensem la kot..huahua..sukati jak eh..

Ni la sejarah2 pendekar di sekolah ku dahulu..hik3.nama sekolh x leh nk gtau..rahsia~~ok kali ni pengenlan la dulu...

will be continue~~^.^..

p/s:ish3..ni leh wat..fyp x wat lg..hik3....jgn ikut aku k..wat keja korang k..yg penting..senyum..^.^


2 comments:

F U N F A B U L O S I T Y said...

woaaa-minat sailormoon eaa?-dengan kuasa bulan akan meghukum mu?-kalo sailormoon lawan dgn otomen-mane yg akan menang agak2 eaa?-tetibee terfikir lakk-ekekeke ;D

~~dieylah~~ said...

dexfab~otomen kompom kalah..sailormon leh mcm2 power..otomen main silang tgn je..pastu bl jantung kelip2 tandany bis battery..hik3..:D