.

Tuesday, March 23, 2010

=Itu Aku Suka=^.^=


=FYP Oh FYP=

Salam semua...ni paling lama x jenguk tak sentuh blog ku ini..huhu..

rindu giler nak taip2 ni..since aku bangun awal pagi..jam 3 pagi g dah bangun..

waaa..tu pun sebab nak wat assignment yang banyak lagi ni..

Adushh..still have 5 assignment nih.

  • System Information Strategy - 25 Mac 10
  • Bahasa Melayu - 30 Mac 10
  • System Programming (Project) - 7 April 10
  • Object-Oriented (Assignment 2) - 9 April 10
  • Object-Oriented (Project) - 9 April 10
Tak campur g benda penting ni...kalo tak bukan FYP aku...wa..tiap2 malam tak leh nak tido tenang..

Otak pikir FYP je...huhu...nasib baik tarikh hantar FYP dah rescheduled blik...suka2..

but takleh nak suke sangat..coz time tu dah final exam..kang otak takleh nak

concentrate kat exam lak kan..huhu..

Sepatutnye kna hantar FYP next week.. 1 April..tapi dah kena tukr tarikh..

ke 26 April....tak caye takpe..tengokla kat blog si Abang Amat ni..hehe..Tekan je pic bawah ni..

V
V


Kredit to Abang Amat and my frenz Zul gak...:D

keh..tu je aku nak cakap..

Hopely can done it!

^.^

p/s:doa2 la aku berjaya k..doa korang gak..supaya kita sm2 berjaya..amin..


Thursday, March 18, 2010

=Sambal Belacan=

=SAmbal BeLacan=

Adoyai...teliur lak sa bila teringat sambal belacan mak aku wat..arggghh..

nak balik!!!MAK..hantarla lagi..huk3..aish..

selalunya aku balik kampung semggu sekali..nih dah sebulan aku tak balik..

sebab FYP..huhu..

hek eleh.aku nih..kawan2 dr seberang laut pun tak balik 4 or 5 bulan tak bising cam aku..

emm..tu diaorang..bukan aku..aku tap aku..aku pun bukan x pnh duk jauh..

pnh setahun tak balik jugak..huk3..

duk asrama pun dr umur 13 tahun..tu pun balik sebulan sekali..haish..

nape lak sedih2 nih..time tensen2 bengong2 nih aku merapu memanjang sorang diri..

takpe2 yang penting aku mesti kuat nak mengadap sem last nih..meh kawan2 kt berjuang bersama2..chaiyok2...

Nak gak tunjuk sambal-sambal belacan yang macam2 nih..

aishhh...NAKKKK!!

=Sambal mangga=yummy3=

=Sambal=Belacan+Cili=

=Belacan+cili+ikan bilis kot..hik3=

=Ni sambal cara sarawak..goreng belacan+asam jawa+ikan bilis+cili=

=Nih mak aku pandai wat jugak=aku??hik3=tolong makan je k..^.^=

=Sambal +ulam2=

=Bahan2 bagi sesetengah orang=

waaa..lapar nye...

JOM MAKAN!!!

^.^

p/s: pic2 nih aku ambik dr google images..hik3..aku tol2 ngah lapar n ngidam benda ni..

Monday, March 15, 2010

=Aku Kaya??=

=DUit Oh Duit.=


Waaa..salam semua..ngah bengong2 wat FYP nih..

singgah jap cni nak taip bebenda yg tak penting kot..hehe..

just to release the burden in my head right now!!!...

emmm...tajuk cam gempak..tapi...

takde la segempak mana yang nak di cita kan..haha..

Ni nak wat post upload gambar time wat keja boring2 and stress kot..

Duitt...aaa..aku x dapat duit dari mana2 pun...huhu..sape nak bagi free..tol tak..

(*sape bek hati...hulur2 la ek..huhu..)

Ni...da sikit simpanan tak seberapa aku buat sem nih..

sayang2..memang aku suke simpan...tapi..xde keje saje kire2..

nak tau bpe..korang kire la..

dah susun cukup2 seringgit tuh..hehehe..

tak banyak tak kaya lagi...hahaha...


Tak cukup power lagi...

nak syiling 50sen..sape de post keh!..hehe..


v
v
v
v
v
v
v



=Syiling 10 sen=

=Syiling 20 sen=

=Syiling 50 sen=

Mana banyk g..hehe..kira pastu gtau bpe keh...

hehe...

^.^

p/s:duit nih dah dtukr ke duit kertas..huhu..sedih..=.=

Friday, March 12, 2010

=Hulur kan tangan ringan kan beban=


Assalamualaikum,

Pada kawan2, mohon sedikit sumbangan untuk rawatan kimo kanak-kanak ini

KHAYRUL AIMAN BIN KHAYRUL NIZAM



Beliau mengidap “muscle cancer” sejak berumur 4 thn (2007).ketika itu sel cancer menyerang di peha berdekatan Pembulur darah..Tetapi Alhamdulillah telah selamat dikeluarkan sel tersebut dlm pembedahan.

Yang dijalankan oleh pihak GHKL.Tetapi kini ia menyerang kembali diperut beliau juga sama
Berdekatan dgn pembulur darah.Amat merisaukan lagi…sel cancer tersebut telah merebak ke paru2 seblh kiri dan otak….

Rawatan amat diperlukan utk memastikan keadaanya kembali stabil…
Rawatan yang diperlukan Aiman berjumlah RM15,000 tunai…(segera)

Dan kini Aiman menerima rawatan di HUKM.

Dalam masa yang singkat keluarga kami tidak mampu mengumpulkn wang sejumlah itu..
Dengan ini saya memohon sedikit sumbangan dari kawan2…untuk menambah jumlah wang utk perubatan Aiman

Sumbangan ikhlas anda amat di hargai :

Mazian Binti Musni (ibu aiman)
Maybank A/C No : 164490068229

Jika tidak berkemampuan dari segi wang ringgit sekalipun, cukuplah dengan memanjangkan email ini kepada saudara2 yang lain. Semoga
usaha kita ini mendapat limpah berkat dari Allah swt....Wassalam!

~Ni dieylah dapat dari e-mail kawan forwardkan...alang2..dieylah letakkan kat blog ni jugak...sama2la kita membantu bagi yang berkemampuan..tak mampu doa dari jauh itu sudah pasti membantu..doa2 orang yang ikhlas Tuhan makbulkan..InsyaAllah..~amin..~

Wednesday, March 10, 2010

=DUit Oh Duit=

waaa...kecewa..sdeh..jeles..semua ade ja rasa..money money.. i need u bebeh..haha..

Sekarang cam2 cara kan orang dapat duit..terasa NAK JUGAKKK!!!..aisshhh...

Kawan aku gtau login FB pun leh dapt duit..tapi aku tak faham konsep..

tak tahu boleh ke tak dapat duit dari situ..ada cakap tak elok la..entahla...

aku pun tak tahu..terpulang la kat sape2..tapi kalau ade yang tahu...

bagitahu la aku k..benda tu bagus ke tak..

Ada gak guna blog tuk jual barang2..

ni memang teramat banyak..lagi2 org jual SHAWL nih..

aku tak reti nak pakai so jarang la untuk aku membz kan dri di blog2 begitu..

sorry la ekk... ^.^..

Nuffnang pun ramai dah dapt income dari situ..

tahniah la kat blogger2 yang dah dapat tu k..

(huhu..aku tak dapat lg..=.=)

takpela..kin rezeki lmbat lagi..sabar itu kan separuh daripada iman..kan kan..hehe...

churp churp ke ape nama nya pun ada gak orang dpt income dr situ..

tapi aku x kaji lagi..sape2 da info tentang itu share la k..bukan xnak kaji..

cuma masa tak mengizinkan aku..huhu..

FYP oh FYP ku masih menunggu untuk disiapkan..

taip ni pun sebb dh blurr ngan sistem yang dibuat diri sendri...

korang doa2 la ku suksessss ek..AMIN...

Ok ni je dapt aku katakan...ape yang penting...

SENYUM..hehe.. ^.^


Monday, March 8, 2010

=I LOVE YOU+

=I Lop U=

Aku..rindu..sayang kamu...
padamu..aku cinta kepadamu..sayang kamu....ooo..
ekkkk..betul ke ayat lagu aku nih...hehe..xtaula..yang pasti nih lagu black mentor..
sape minat tuh mesti kenal punye kan kan kan..hehe..

Since aku sa nak lepas GERAM..MARAH..TENSION..BENGANG nih..aku watla
sesuatu nak update kan blog aku.. yang simpan semua kisah aku nih..
nak luah kat diari..aishhh..x reti la...xleh nak delete2 padam2 cancel2..hehehe..
nak cari liquid lagi..malas semua tu kan...so dah de benda camni apala salah nak guna
wat coret kata2 yang tak seindah rupa ni kan..tapi taknak cita masalah2 yang terpendam nih..biarla..yang penting senyum..
^.^

Tajuk cam gempak je..macam orang ngah cintan cintun..adui..
cik abang pun takde camne nak cintan cintun nih...ARGGGHHH!!TIDAK..
ek eleh aku ni cam orang dah tak betul lak..huhu..sejarah biar tinggal sejarah..cehh..
cam sedih je..haha..
(*jodoh tak kemana kalo adela nanti..hehe)

Hari ni tak sihat sangat..cam nak demam ckit..makan ubat paling aku malas gilerrr..
sebab demam??aaa..tula padan muka wat keje last minute nih..semalam wat assignment yang
nak anta hari ni before jam 4 petang..aishh..dah berminggu lecturer bagi tak buat..
tengok pa dah jadi..ish3..TAK SAYANG DIRI KE DILAH???..
eh SAYANG ler...hehe..takde orang sayang takpe..janji sayang diri sendri dan keluarga
OKEH!
Duk wat assignment sampai tak tido ..sampai pagi..adela tido kjap..
xsampai 2 jam pun..huhu..bila balik je dari bilik kawan hujan la pulak
pagi nih..sejukkk..balik tak berpayung lak tu..haaa..kantoi men hujan..tak ajak orang lain
pun..kan kan..nak ke korang main hujan..aish..jangan2..hehe


berbalik kat tajuk aku nih..LOVE sape nih..aaa..2hb march hari tu baday anak buah
kesayangan aku..nih..nama dia SYAZWAN BIN SUFRI..simple kan nm tuh..takyah bagi panjang2..E-ONE je panggil..
wat penat diaorang yang keja jabatan pendaftarn je nanti..hehe..taip nm je dh ambik masa..aishh..kitaorang gi sambut bday dia..hehe..

Tapi sambut bday nye 6hb tuh..coz aku balik kampung jap..ayah dia pun cuti..aa..
semua cuti senang ckit..2hb kan hari selasa..
semua duk penat g ngan keja time tu kan2..
aku pun da kelas lagi..

Nih la aku nak kongsi..his pic and not clear video ..biasala..hp tak mahal sangat..huhu..
janji pat rakam..kan3..

=E-ONE=Happy bday deng..=hehe

=Kek Sinchan..yummy3..=cake chocolate=

=His MoM n DaD=

=His Nenek Laki n Nenek Puan=

=His Antie(Ibuk Dilah) n Pak su(my younger brother)=

=E-One n Antie Su(Ibuk Su)=

=Smaller family of mine=


video

=Ni sambut lagi sekali kat rumah..kek tak sempat makan kat KFC tu..=

p/s: cni nenek tu panggilan untuk kedua-dua pihak mak dan bapak yang da cucu..Ibuk maksudnya makcik..

^.^

Thursday, March 4, 2010

=SERABUT=

Salam semua..lama lak sa x update blog nih..aishh..serabut sangat2 minggu

ni..macam2 kena fikir nih..nak cite xpela k..huhu..ni just nak gtau dri ni bz

sangat2

sekarang..

TIME TO CONCENTRATE MY FYP..HUHU..

harap2 semua jalan ngan baik pasni.

.doa kan saya keh..

Nak bis cepat study ni..hehe..

Okey ni je dapat bagitau setakat ni..

=^.^=

The moment i can't forget..thanks frens..

I'm the only one Sarawakian

kami di Ranchan Waterfall that time..

^.^