.

Friday, June 18, 2010

Cita-Cita Pertama..


Salam semua..selamat kembali ke alam dunia..

eh eh..memang ngah kat alam dunia pun kan..hihi

mudahan kita sama2 lama di alam ini..

amin..doa panjang2 ckit k..
(jgn lupe tuk aku skali..hihi)

Oleh kerana si Cipot Cedot dah bunyi bising2

kat cni sebb x update2 blog nih..

so aku pun merajinkan diri utk mengupdate blog nih..

hehe..tapi ok gak la encik cipot membisingkan dirinya..

hihi..tetibe leh rajin lak tangan ni nak menaip..

thankz la keh...jasamu di kenang..ececeh..xleh puji lebih2

nanti dia naik kembg lak kn..

^.^

Hidup kena byk gurau senda kan kan kan..

.................................................................................

cite bab cita2 1st ni kan..aku tetibe la

teringat kisah kecik2 lu..haha..

time tu kena isi buku kuning..

ni sekolh aku la..sekolh korang color ape ape aku kisah..
^.^

dalm tu kna isi 3 cita2 yg kite nk jdi time besa2 ni..

tiap2 kali tukar darjah kena isi..
aisehhh..penat giler nak pikir pa nk jadi tol x..

entah2 korang2 yg ngah duk study sekrg pun x taw g nk jd ape pasni tol x..

termasuk aku la yg x taw ape nk jd pasni..

susah tu..>.<

1 ) Arkitek

2) Cikgu
3) Doktor

Perghhh...cite2 cam org berkerjaya abis..

haha...bl tukar darjah je aku akn isi 3 ni je..

cuma kedudukan je aku tkr..kdg2 yg ke-2 jd 1,ke-3 tu jd yg 1..haha

x susah nk pikir..

tapi yg 1st aku suke..sbb time kecik2 lu aku suke lukis rmh..

tol..memang suke..

aku rasa rmh aku lukis time darjah 3 dulu lbh cantik dr aku lukis skrg..haha

time tu aku lukis rmh kaca..memg berangan habisan la..

pastu yg cikgu tu sbb nk jd mcm ayah aku la..

doktor tu entah la..no idea..hihi..

korang lak camne...mst lbh gempak kan kan kan..

tapi yg menyedihkan..kos yg ambik skrg memang xde

mengena pun ngan cita2 tu..haha..

Tapi.....bidang IT leh kan jd cikgu..emm..

blh kot..hehe..

Tapi sekrg bila lecturer tanye budk2 kelas aku kan..

mst jwapn die..

"saya nak jadi org yang berjaya"

aaa..tu dh nmpk dh diaorng pun xtaw g nk jd ape..

hehe...

ok la..tu jela aku nak taip kali.ni.daaa...


wa caboot lu..

^.^


7 comments:

CiPoT CeDoT said...

cipot masa kecik2 dlu kena gak buat benda nih..
cipot ingt lagi
1st= cikgu
2nd=dokter
3rd= bussnes men

dan syukur la..akhir nya yg ketiga tuh akan tercapai kot..coz skrg cipot blaja marketing..soo ada kena mengena arr...
akhaz..

thankz ye mention nama cipot..siap puji2 lagi..wahahahha...
nnt klu cipot femouz..dila boleh tompang sekaki...hohoho...

~~dieylah~~ said...

waaa..jeles sih..hik3..
ok la tu..cite2 bakal tercapai..

ol da bes..jgn lupe..dh jd business men..
kalo dila nk dtg minta keja jgn tolak..ahakz..

sama2...ala...tumpg sekaki je ke??
nak 2 kaki..hohoho..

cik panadol said...

ramai member time study dulu, lepas je abis study sume tak keje ikot bidang masing2...sume pilih amik KLPI jadi cikgu!

tu yg senang kot...=)

~~dieylah~~ said...

cik panadol...btol3..
memg ramai dh kuar u kja len bidang pulk..kin sbb faktor jgn memilih kja kot..huk3..:)

CiPoT CeDoT said...

alaa dila...
sekaki cukup la..
nak demand2, kena jd bakal bini dlu..
wakakakka...

cindir-rela said...

haha...

saye nak jadi doktor:)

tp skang amik engineering..cane??

blogwalking:)

~~dieylah~~ said...

cipot..hidup mst demand..haha
nk jd bakal bini layak ke??ahakz..

cindir-rela...
alamak..mmg jauh beza tu..
mm..xpe2..jd dktr yg wat peraltan doktor jela..hihi..wat bena leklok je k..
hik3...^.^