.

Wednesday, November 11, 2009

.:: Tutup Mata Pun Result Gempak ::.

Salam jumaat semua..
kalo hari jumaat je mesti aku senyum..hehe..
korang pun mst senyum lebar jugak kan kan..
mana x nye esok sabtu..tandanya cutiii... ^^
...

Bukan itu aku nak gtau korang...
korang mesti dah dgr berita kt TV semalam..
x pun dah baca news pagi ni..x bli pun online dah de skrg..
x tgk tv.. x baca.. korg leh gak dgr radio kan..
semalam keputusan UPSR keluar..
Tahniah tuk anak korang , sepupu korang, cicit korang..
tahniah tuk cousin2 aku yang dah lulus smua..
korang x dpt 5A pun xpe..yg penting korang dah usaha sungguh2..
cite ttg berita yang aku bca dan dgr kat radio..
sangat menarik perhatian aku..
budak2 zaman sekarang macam2 gaya jawab paper exam..
...
Berita yanga ku bca kat MyMetro.. da budak kembar 2 orang
saling bersaing tuk wat yg terbaik... sorg tgk sorg g blaja mst rasa xnak kalah..
cam tu jugak kembar siam yg aku tgk kt berita TV3 semalam..
bagus jugak kan kembar2 ni..da jugak inspirasi tuk berjaya..
xnak kalah satu sama len...
mak bapak sekarang pun berfikiran terbuka dan sering
memberi dorongan tuk anak masing2..tahniah la tuk korang k..
...

Mr.google..

pagi ni yang aku dgr kat radio pulak len..
dalam kelas budak tu baru masuk 5 minit..pastu tido..
tapi result giler2 gempak..kalah yg belajar giler2 fokus
cikgu mengajar kat depan...aiseh..
tahniah la tuk adik tu..hik3..aku lupe lak nama budak tu..
x silap aku kat Berita Harian ade kot..
...
Tapi tu sebenarnye benda yg biasa aku dgr..
budak2 yg slalu tido kat kelas bukan nya mereka x pandai..
mana tau diaorang belajar tengah2 malam ke..
korang mst x taw kn.. len la korang budak U ke kolej ke..
tu perkara biasala kan.. korang dah besar pikir bebenda camtu..
kalo budak2 kecik xkan la mak bapak diaorang nk paksa bangun
tengah2 malam tuk study...tol x??
....
Dulu aku pun da gak kawan camtu..time sekolah menengah..
dia ni leh kata kaki tido dalam kelas..
lagi2 time subjek sejarah..haha..cikgu aku time tu..
dah biasa sangat dah ketuk kepala budak tu..
tapi yang best nya..dia x ambik port pun kena ketuk tu..
Da satu hari..
cikgu aku pa lagi..dah syok2 budak tu tido bedengkur..
....
Sila baca dialog ni dgn nada marah k..

Cikgu : Joko Bangunnnnn!!!
Joko : Ye cikgu...

Dengan mata yg sembam selamber je muke die..

Cikgu : Jawab soklan kat dpn ni..
kalo x jawab sy denda awk jemur dpn bilik cikgu abang..

Joko : errr... xnak cikgu...

Cikgu (nada marah) : Tau takut!!...pa g jawab soklan kt dpn ni...
sy mengajar awk syok2 tido kt blkg..awk ingt sy ni ape??

Joko : (Diam dan tulis )

( Cikgu Abang tu cikgu disiplin yg smua budak akn kecut perut bl jumpa
dengan cikgu tu..termasuk aku..
pnh sekali kantoi ngan cikgu tu...series...kecut trus sakit perut..hehe )

Dalam 5 minit...

Cikgu :: aik..tido2 pun awk leh jawb jugak ke?? awak pakai ilmu ape?
Joko :: saya pun xtau cikgu..

Joko senyum2 je..

Cikgu :: Xkan awk xtau..otak awk bukan otak saya..

Joko :: cikgu...leh x sya sambung tido..

Cikgu :: TIDO?? Ok..

Cikgu tu senyum je... otak ape la budak ni..
...

Ok..cite aku x best...korang dah bace gak kan..haha..
kalo x best aku x kisah..mmg x best pun.. ^^

K tu je nk taip pagi ni...hehe..

p/s::senyum lah setiap kali kt sedih.. ^^


4 comments:

aibaks said...

de sesetengah manusia tahap getaran otak die lagi laju dan cepat memproses maklumat yang diterima berbanding aibaks yang perlu amik masa utk memahami pe yang cikgu ajar.. hehe

.:: dieylah :: said...

aibaks :: same la kita...jeles tgk sape2 leh study dlm tido...ish3...

kalo dila..cikgu tu ajar borink baru rasa nk tido..otak pn x fungsi lgsung..haha..seb bek skrg ni xde rekod tdo kt klas g.. ^^

eyk@_zuL said...

hehe..penah juga tidur dlm klas.time nk dekat spm da.maklum la dok asrama. da jd perkara biasa. member2 pun 2x5.bantai tidur jugak. tapi ada skali tu terkantoi dgn HEP plak.tiba2 dia wat rondaan masok2 klas plak. Tengah syok tido, dia dtg ketuk meja. trus bju buka buku. buat2 rajin. member kt sbelah xkantoi. dia sempat plak cover2 buka buku. saya jugak yang tido xhengat..sedar2 HEP y tlg kejut bangon.seb baek xkena denda pape...haha

.:: dieylah :: said...

eyk@ :: haha..terkantoi..p seb bait x knk ukum ow..hihihi...