.

Wednesday, December 8, 2010

.::Tamat Kisah Mak Enon::.

Salam hari khamis semua...mesti muka kenyang semua sekarang kan kan..
hehe..termasuk aku yang dah kenyang lps mkn free tadi...

k tajuk xde kaitan ngan aku keh..nama aku baek je lagi ni...
mak enon tu entah dr mana aku ambik td.....ahhh..biarkan..
n3 kali nk wat ucapan je...xtau la org yg aku tujukan ni baca ke x..
tapi aku pasti x bace nyelah..saje je nk merapu kat cni bg korang
terasa yg aku ucap kt korang...tu pun kalau korang perasan santan la kan...

Hari ni hari ke-2 last aku sebagai budak praktikal kat IPG Tun Abdul Razak ni..
so..esokla last btol x?? xnak jawab diam je k..

Lepas ni.....

dah xde la panggilan cikgu akan ddgr pasni dh...
"cikgu.. nak minum susu..." ni time dtg kt prasekolh cni je dgr..

xde dah nk tanye.. "kak toilet kat mane?"
ingt aku tukang jaga toilet ape...nak je ckp..
"awak...sy ni pensyarah awk ok! eyh x x..tipu.."

xde dah... " cik,nak pinjam barang ni kat sape??"
ni sedap kit nk mendgr...cik leh diterima g..hik3...

ye aku praktikal bukan nk jd cikgu k...
aku cam IT supporter je kat cni..cmtula..kalo yg da kaitan ngn PC ke..
nk guna software ni tu la blh la jugk nk tolg..nk edit pic ni tu la..
kalo rajin je
aku trima editing nih..hihi...projek sistem da gak aku dpt..

since ari ni ke-2 last ..tadi supervisor aku da wat jamuan makan2 kt aku ngn kawn aku sorg yg sm praktikal ngn aku..tp dr tmpt blja yg len la..
xpela kan..leh wat kawan baru...so td dpt la sijil + brg2 IPG ckit...cukup la wat kenangan...hihi


So aku nk wat ucapan nih..korang duk diam2 aku bacakan..

Saya budak dari planet dot dot dot..nak wat ucapan terima kasih tok supervisor
aku cik cynthia..coz sudi ajar aku bebagai kat cni..
trutama pasang2 komputer nih..

aku dh bolh k...dulu duk tgk dr jauh je lctrr ajr.
skrg leh bukak pasg sendri...k lari topik..

emm..bagi aku peluang beramah mesra ngn staf2 kt cni...
cm kawan dh..xde dah pakcik2..

semua abang2 je..bajet muda g diaorg nih..
Thanks jugak tok bro2 ni coz salu buli aku..aku sdar size cam budak darjah 1.
tipu je...tp korang tap best la... 6 bulan kenal korang leh tahan lama gak la..
macm2 karenah pekerja aku dh leh trima..n faham cmne korang2 bekeja..
thanks a lot... ^^ 0-0 keh!sekian...

k tu jela ucapan.hehe..esok dah last dh..
pasni kalo da masa aku g godek2 n g pau korang g k....


k dah tamat cite mak enon aku nih.... xde story der...

p/s: ade g artis sehati berdansa bercerai...aisehhh..

6 comments:

LyNn HaMzAh said...

lepas nie ke mana pula? sambung bljr lagi ker?

.:: dieylah :: said...

LyNn HaNzAh :: still da 1 sem g..awl thun dpn masuk..pastu bru nk pikir smbung g x... keje lu kot.. ^^

Faizal n Fashitah said...

Owh kitak practical jak ka reya?

maCy said...

eh jap. mula xpaham. adeh

.:: dieylah :: said...

Faizal n Fashitah :: aok praktikal jak..hehe..kmi budak masih balaj.. ^^

.:: dieylah :: said...

Macy :: x faham ek.. dila habis praktikal dah hari ni.k tu je.. ^^