.

Monday, October 4, 2010

.:: Buah Pedada + Second Last Open House ::.

Salam semua...
Since jam ni adalah jam rehat..
leh la nak update blog ni jap...
.....

Tadi aku g makan free lagi..suke tol yg free2 ni kan..
hehe..tadi da open house kat pusat sumber..ni memang tempat aku lepak selalu..
Tapi tuk bace komik je..haha..opsss..
biasa pusat sumber tok membaca je kan..ni tak tuk makan2 pulak..
Aku xnak cakap pepanjang..nak letak pic je..wat kenangan cucu2 nanti..

..............Second Last Open House...........









.......................K Tamat Open House............... ^_^

Da 1 buah aku jumpe time duk makan kat situ tadi...
korang penah jumpe tak??
aku dah lame giler tak makan buah ni..
Ni yang duk kampung tepi sungai kin penah jumpe kot..
Dulu time kecik2 je aku slalu makan..sbb bawah sekolh rendah aku da sungai..
banyak la buah ni..
Ni la Buah Pedada..
Masam Tapi Sedap Kalo Wat Sambal..nyaman eh..
Tapi aku ni kaki bErulam Sikit..Jadi aku makan ngan Garam..hihi..
Buah die cam Gasing pun ade..
Cantik gak la..
K tengok jela..kalo nak rase korang g la cari sendiri k..hehehe

........Buah Pedada..........



....K Tamat...^_^....

8 comments:

eyk@_zuL said...

cm pisang kaki jek.tp kaler laen..huhu...cmne isi dalam dia?

nur anis said...

first time dengar buah pedada..huhu..tapi macam menarik je..lagi2 kalau masam..^_^

DiEyLaH said...

eyk@ :: Pisang kaki tu cmne ek? hihi..
kamek pun x penah dgr ya..
buah tok x makan isik..tapi kulit.. :DD

DiEyLaH said...

Nur Anis :: Kalo kat tmpt len xtaw la nama die ape..hihi..
sy pun suke gilerrr masam2...
sbb tu bebesar badan..haha..

Fello Ariza said...

mala jak makan aiee :P

eyk@_zuL said...

erk?mkn kulit?cmne tu?huhu..kamek pom xtaw pisang kaki tu cmne.tp biasa tgok lam doreamon,giant salu mkn..haha..

ui,kek lapis sgt menggoda di situ..x.x

DiEyLaH said...

fello :: kamek tok lom cukup zat gik..nang digalak makan..hahaha. =P

DiEyLaH said...

eyk@ :: yup makn kulit..isi kat dalam hanya biji sahaja.. hihi.. ^_^