.

Wednesday, September 1, 2010

= Family Meeting ^_* =

Salam semua..emm..arini dah hari ke 23 puasa..
yess...7 hari gik raya..hehe.sik sabar alu jak..

Hari ni semua orang kat opis aku wat keja masing2 tmasuk aku..haha
Since esok student dah start cuti..so ramai dah takde kelas..
pensyarah2 kat sini masing-masing bincang ngah wat exam paper tok student diaorng..
sape2 budak maktab ni nk soklan bocor meh cari aku..hehe..
aku dah dgr smua soklan yg kuar tu..
^_^

............

emm..berbalik kat tajuk di atas..cam ayat skema lak..
semalam time smua adik bradik aku da kat rumah..perempuan je k..
so ktorg pun duk la berbincang nak wat kek apa raya ni..
hehe..bahan2 dah beli dh..cuma x start wat g..
ni semua sbb tggu masing2 cuti..aiseh..
cuma aku je tak cuti awal..huhu
sebab aku sedar aku budak praktikal je bkn pekerja ttp..ekk~

...............

Ni senarai nama kek lapis sarawak yang kita org plan nak wat..hehe..

  • Kek Hati Pari (yg ni x leh mis..tiap2 tahun kena ada)
  • Kek Belacan (ni kek peberet aku..akak aku xnk wat g senanya..tp aku nk gak!!)
  • Kek France ( ni baru nk try wat..xtau sdap ke x..)
  • Kek Lapis Vanila ( yg ni bakal berlapis2..enth la bpe lapis-baru gak nk wat)
  • Kek Lapis Azura ( ni second peberet..hihi)
  • Kek Masam Manis ( ni dh siap org bagi...hehe..dpt free)
Kek-kek kat atas nih..kakak aku no-1 n no-3 yg akan buat..
hehe..aku tolg bg bahan n tgk je k..^_^

Biskut lak yg bru plan nak wat :

  • Biskut Siput Gulung ( ni kakak aku no-2 bakal wat)
  • popia ( ni aku yg bakal gulung2 smpai pg..ekk!)
Yang lain dalam perancangan..hehe..

Yang ni pulak yang wajib ada time raya rumah aku..
ni mak aku yang buat keh..aku tolong mana yg patut je..^_^

  • Tempeyek
  • Kelupis
Pastu yang lain2 tu..kin next plan.ketupat semua tu mst la ada..
p tu smua rmh da kot..
ilek2..masih da 7 hari lagi..
wat last minit lg best..lagi semangat nk raya..hehe..

Kin korang x pnh dgr g kot kek2 yg aku sebut kat atas tu..
biasala sini kan pemes ngan kek - kek lapis sarawak..so cam2 fesyen
n cam2 upe la kek2 nye..hehe
da Kek Lapis TV3,Kek Gunung Berapi,Kek Osama,Kek Lapis Cheese,
Kek Swiss Roll (ni paling cantik) ..byk g la nm..
rumah aku wat yg simple2 je..x larat nk wat yg berlapis-lapis bagai nak rak tu..
ingat senang ke nak wat..huhu..
lagi2 kitaorg main kukus bkn bakar..
kalo bakar bagi aku x sdap sgt..biarpun dia cpt siap..
kukus lama nk siap tapi biar puasa ati...sdaappp o..
eee~~x sabar nk raya...^_^
Nanti kalau da kesempatn aku tunjuk camne upe kek2 kat atas tu..
kin pas raya post ttg tu kot..haha..
yela..siap pun time nk raya kan..
^_^

..............

Tak sabar nak tunggu hujung minggu ni..
nak kemas rumah..wat biskut..kek..aiseh..
^_^

.............

k k..pic2 bawah ni aku ambik kat blog Kek Lapis Dayang Salhah

cantik2 je kek dia..cam2 nama..tp 1 pun rumh aku x buat..
hehe..

Kalau nak tgk byk g..tekan je kat nama blog aku taip tu k..

layann..


K tu je..plan raya korang mst lagi GEMPAQ kan..
papepun..
Sambut dgan hati yg ikhlas dan gembira..
Jangan lupe kat orang yg tiada..sob sob..

p/s: aku nak cuti lebih leh sik o..nak habiskan smua kek kat rumah ku..

2 comments:

Boysbe9 said...

wah..byk nye kek lapis. nk jual ke? pos sini skit dila.

~~dieylah~~ said...

mal:: hehe..xdala nk jual..kalo nk tang umah..ngee~~