.

Wednesday, January 5, 2011

Demam Denggi!


Ehem3 testing2 suara...cubaan cubaan 1 2 3....

boleh lak nak test suara2 pagi ni...yela suara dah cam nak hilang ni..
sakit tekak dari semalam lagi..cam suara ella rock dah ni...
risau lak tengok cuaca sekarang kan..kejap hujan kejap panas...
sabar jela... ^^

hari2 post aku mesti cite tentang sakit je..
mesti korang dah boring tol tak?
sorry la kengkawan..dah tu yang aku kena lalu hari2..
sekarang ni bukan sorang je sakit dalam rumah aku...
mak ayah aku pun turut demam sekarang...
ayah aku pun dah ambik MC tuk rehat...
kakak aku pun still demam lagii....

yang paling aku kasihan sekarang anak-anak buah aku..
diaorang kan masih kecil lagi...
cam sedih tgk keadaan diaorang demam..


Ni Syifa...anak kakak aku..semalam baru bawa g hospital...
alhamdulillah malam tadi leh tido nyenyak ckit lps makan ubat...
sedih time tgk dia muntah2 semalam...budak umur 8 bulan cmni
muntah2 korang pat bayangkan tak? muka dah la kecik..sayu je tengok..
terasa nak nangis time kendong syifa ni... =.=


Ni pulak abang dia..syazwan...ni pun panas sangat2 badan..
siap nak makan ubat je nk cepat sembuh..sampai habis ubat dia telan..
mana tak habis..pas makan sekali nangis nk ubat lagi..
time nangis tu dia muntahkan balik ubat sebelum tu..
pastu makan lagi sampai ubat habis.....
keja dia sekarang baring tido je kat rumah...
syazwan ni baru umur 2 tahun 10 bulan...

korang2 jagala kesihatan k..mana yang nk masuk
study balik tu...jaga leklok badan tu...sbb
nk guna otak time study tu...
kalau otak lemah je...camne nk masuk
apa yang cikgu ajar..tol tak...
aku harap ahli keluarga aku sihat cepat n kembali
seperti biasa...amin...

p/s: kelas aku xde jadual g ni..adehhh...nk study ape ni...

16 comments:

aman_arab said...

kesiannyer budak2 nih..tapi memang kalau tengok anak2 sakit..rasa sedih jer..hopefully cepatlah sembut demam bebudak tu..

aibaks said...

ala... cian plak aibaks tgk.. bahaya tau demam denggi ni.. leh bawak ke arah yang tak diingini.. semoga cepat sembuh.. amin..

maCy said...

tak suka tgk budak2 ceria2 tiba2 sakit~

.:: dieylah :: said...

aman_arab ::

amin...thanx! mmg sedih sgt2 tgk mereka dmam.... =.=

.:: dieylah :: said...

aibaks ::

tu la...mmg takut sesangt...tp doktor ckp x kna dmam denggi g...
amin....TQ! ^^

.:: dieylah :: said...

maCy ::

btol3...dh anak buah dila syazwan
ni blh kata hyperaktif...sunyi rmh dia x bising... >.<

Faizal n Fashitah said...

Tedah lok..kesian mek nangga. Mudahannya cepat sembuh hoh...

aibaks said...

alhmdlah..

sambil2 tu dieylah stadi ler sejarah peperangan planet marikh ke.. hehe..

Lovely Bella said...

huhuhh... kat opis pun rmai yang sakit .. virus! hehhee smoga cepat sembuh ya!

eyk@_zuL said...

semoga cepat sembuh semuanyaa...jaga diri juga ye dieylah!

Mr. TN_SkY said...

hurm...harap2 diorang cpt sembuh dan embali aktif..bhye oh demam denggi

.:: dieylah :: said...

Faizal n Fashitah ::

alhamdulillah dah sembuh dah...makseh ow.. ^^

.:: dieylah :: said...

aibaks ::

sejarah??aadoi... xminat..hihihi

.:: dieylah :: said...

Lovely Bella ::

yeke byk..bek pakai mask cpt2 karang kna virus tu.... ^^

.:: dieylah :: said...

eyk@_Zul ::

eka...dah sembuh dah..alhamdulillah...

ok jaga dri ni...kitak sm juak.. ^^

.:: dieylah :: said...

Mr. TN_SkY ::

tq! dah aktif balik dh anak2 buah..hehe..sonok tgk skrg... ^^